A farrot áztasd be hideg vízbe legalább 1 órára, majd bő, sós vízben főzd puhára 25-30 perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és hagyd kihűlni.
A farro nem lesz pépes, de legyen puha, mégis enyhén harapható – ez adja a saláta textúráját.
A padlizsánt vágd kb. 2 cm-es kockákra. Egy tálban forgasd össze 2 ek. olívaolajjal, sóval és borssal. Terítsd sütőpapíros tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, míg aranybarna és puha lesz.
A padlizsán sok olajat szív be, de ne adj hozzá túl sokat – a sütés végén szükség szerint permetezhetsz rá még egy keveset.
Amíg a padlizsán sül, készítsd el a tahini öntetet: egy kis tálban keverd össze a tahinit, citromlevet, reszelt fokhagymát, vizet és egy csipet sót, amíg sima és krémes öntetet kapsz.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kevés vizet – a krémes, de nem folyós állag az ideális.
A kihűlt farrot tedd egy nagy keverőtálba, add hozzá a sült padlizsánt, majd öntsd rá a tahinis öntetet. Óvatosan keverd össze, hogy a padlizsán ne törjön szét.
Fakanál helyett használj spatulát a keveréshez – így kíméletesebben tudod eloszlatni az öntetet.
Szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, és tálald langyosan vagy szobahőmérsékleten.
A petrezselyem frissessége kiemeli a tahini karakteres ízét – csak tálalás előtt add hozzá!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.