Farro sült paprikával és friss bazsalikommal tálalva

Farro sült paprikával és bazsalikommal

A farro, vagy más néven közönséges búza egy hagyományos mediterrán alapanyag, amelyet már évszázadok óta használnak különböző étkezéseken. A farro étel gazdag tápanyagokban, és az egyik legjobb alapanyag vegetáriánus vagy vegán étkezésekhez. A sült paprika és a friss fűszerek, mint a bazsalikom, kiemelik az étel ízét és frissességét. Ez a recept tökéletes választás könnyű, egészséges étkezéshez, amely minden étkezéshez illik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Farro
2 db Piros paprika
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Bazsalikom
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A farro-t forró, enyhén sós vízben főzd meg 20-25 perc alatt, amíg megpuhul, de még al dente marad.

    A farro-t érdemes előzőleg átvizsgálni, hogy ne maradjanak benne kemikáliák, így öblítsd át jól a főzés előtt.

    2

    A piros paprikákat vágd félbe, távolítsd el a magokat, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Csepegtess rá olívaolajat, sózd, és süsd őket 20-25 percig 200°C-on, amíg a bőrük enyhén megfeketedik.

    Ha gyorsítani szeretnél, a paprikákat grillezheted is, így még intenzívebb ízt kapsz.

    3

    A sült paprikákat vedd ki a sütőből, hagyd kicsit hűlni, majd hámozd meg és vágd apró darabokra.

    A sült paprika héját könnyen eltávolíthatod, ha a paprikát sütés után egy fóliába csomagolod, így könnyebben leválik.

    4

    A megfőtt farro-t csepegtesd le, majd keverd össze a sült paprikával, a zúzott fokhagymával, citromlével, olívaolajjal, sóval és fekete borssal.

    A farro-t és a paprikát ne keverd túl, hogy megőrizzék a textúrájukat. A friss citromlé segít kiemelni az ízeket.

    5

    Szórd meg friss bazsalikommal és petrezselyemmel a kész ételt, majd azonnal tálald.

    A friss fűszereket tálalás előtt adjuk hozzá, hogy megőrizzék a zöld ízüket és illatukat.