A farro-t forró, enyhén sós vízben főzd meg 20-25 perc alatt, amíg megpuhul, de még al dente marad.
A farro-t érdemes előzőleg átvizsgálni, hogy ne maradjanak benne kemikáliák, így öblítsd át jól a főzés előtt.
A piros paprikákat vágd félbe, távolítsd el a magokat, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Csepegtess rá olívaolajat, sózd, és süsd őket 20-25 percig 200°C-on, amíg a bőrük enyhén megfeketedik.
Ha gyorsítani szeretnél, a paprikákat grillezheted is, így még intenzívebb ízt kapsz.
A sült paprikákat vedd ki a sütőből, hagyd kicsit hűlni, majd hámozd meg és vágd apró darabokra.
A sült paprika héját könnyen eltávolíthatod, ha a paprikát sütés után egy fóliába csomagolod, így könnyebben leválik.
A megfőtt farro-t csepegtesd le, majd keverd össze a sült paprikával, a zúzott fokhagymával, citromlével, olívaolajjal, sóval és fekete borssal.
A farro-t és a paprikát ne keverd túl, hogy megőrizzék a textúrájukat. A friss citromlé segít kiemelni az ízeket.
Szórd meg friss bazsalikommal és petrezselyemmel a kész ételt, majd azonnal tálald.
A friss fűszereket tálalás előtt adjuk hozzá, hogy megőrizzék a zöld ízüket és illatukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.