Fasolada citromlével frissítve, friss zöldségekkel tálalva

Fasolada citromlével frissítve

A fasolada, a görög konyha egyik legismertebb levestípusa, régóta része a mediterrán étkezési kultúrának. A friss, citromlével megbolondított változata egy különleges frissességet és ízkombinációt kínál. A fazolada citromlével való frissítése egy könnyed, üde változat, amely tökéletes választás a nyári hónapokban vagy egy könnyed vacsorára. A babos leves egyszerre gazdag és tápláló, miközben a citrom frissítő íze felfrissíti a levest. Érdemes kipróbálni friss, nyári zöldségekkel és olívaolajjal dúsítva.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér bab
1.5 l Víz
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
1 db Sárgarépa
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Citromlé
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot tedd egy nagy tálba, önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és hagyd ázni 6-8 órán keresztül. Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, használhatsz forró vizet is, és hagyhatod 1 órán át ázni.

    Ha gyorsan szeretnéd, akkor a babot áztathatod forró vízben, de ügyelj arra, hogy ne forrald fel, mert akkor megkeményedhet.

    2

    Miután a bab megáztatta, tedd egy fazékba, öntsd rá az 1,5 liter vizet, és kezd el főzni közepes lángon. Főzd 1 órán keresztül, amíg a bab megpuhul.

    Ha a babok nem puhultak meg teljesen, ne habozz tovább főzni őket, csak ügyelj, hogy ne legyenek túlfőzve.

    3

    Közben vágd fel a hagymát, paradicsomot, paprikát és sárgarépát apró kockákra.

    A zöldségek apróra vágása segít, hogy egyenletesen főjenek és jól eloszoljanak a levesben.

    4

    Ha a bab megpuhult, add hozzá az olívaolajat, a felkockázott hagymát, paprikát, paradicsomot és sárgarépát a fazékba.

    A zöldségek hozzáadása után, hagyd őket pár percig pirulni, hogy jobban kioldódjanak az ízek.

    5

    Főzd tovább a levest körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    Ha túl sűrű lenne a leves, nyugodtan adj hozzá még egy kis vizet, hogy elérd a kívánt állagot.

    6

    Miután a leves elkészült, vedd le a tűzről, és adj hozzá frissen őrölt fekete borsot és sót ízlés szerint.

    Ne sózd túl a levest, mert a baboknak is van egy enyhe sósságuk, és így könnyebben elérheted a tökéletes ízt.

    7

    Végül, friss citromlével frissítsd a levest, és szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

    A citromlé frissítő hatású és segít kiemelni a leves ízét. Ha szeretnéd, egy kis olívaolajat is csepegtethetsz rá tálalás előtt.