A pita kenyeret vágd kis darabokra, és pirítsd meg egy serpenyőben egy kis olívaolajon, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A pirított pita a Fatteh alapja, ami hozzáadja az étel textúráját. Ne pirítsd túl, hogy ne legyen kemény.
A csicseriborsót főzd meg, vagy ha konzervet használsz, öblítsd le jól.
A friss csicseriborsó gyorsabban fő meg, ha előző este beáztatod.
A joghurtot tedd egy tálba, és keverd hozzá a tahinit, a citromlevet, a fokhagymát, és egy kevés sót.
A tahini hozzáadása selymes és gazdag ízt ad a joghurtnak. Ha nem szereted a fokhagymát, csökkentheted a mennyiségét.
A fenyőmagot, mandulát és diót pörköld meg egy serpenyőben, amíg enyhén megpirulnak.
A pörkölt magvak gazdag ízt adnak az ételnek. Figyelj, hogy ne égjenek meg!
Tálald a pirított pita darabokat egy nagy tálban, öntsd rá a csicseriborsót, majd halmozd rá a fokhagymás joghurtot.
A pita és csicseriborsó réteg közötti szósz egyensúlyt ad az ételnek, így próbáld meg szépen eloszlatni.
Végül szórd meg pörkölt magvakkal és friss petrezselyemmel.
A friss petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss ízt is, amely kiemeli a fűszerek gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.