Fatteh pirított magvakkal, pirított pita darabokkal, csicseriborsóval, tahinis joghurttal, pörkölt fenyőmaggal, mandulával és dióval.

Fatteh pirított magvakkal

A Fatteh egy hagyományos közel-keleti étel, amely különböző variációkban kapható. Eredetileg egy szegényes ételként indult, de mára a közel-keleti konyha alapvető részévé vált. A pörkölt magvak hozzáadása különleges ízt ad, és gazdagítja az étel textúráját. Képzeld el, ahogy a pörkölt fenyőmagok, mandula és dió keverednek a pirított pita és csicseriborsó darabokkal, miközben a tahinis joghurt fokozza az étel gazdagságát!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Pita kenyér
200 g Csicseriborsó
400 g Joghurt
2 db Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Tahini
1 ek. Citromlé
1 tk. Fűszerek (kömény, paprika)
1 csokor Friss petrezselyem
30 g Pine nuts (fenyőmag)
30 g Mandula
30 g Dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A pita kenyeret vágd kis darabokra, és pirítsd meg egy serpenyőben egy kis olívaolajon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A pirított pita a Fatteh alapja, ami hozzáadja az étel textúráját. Ne pirítsd túl, hogy ne legyen kemény.

    2

    A csicseriborsót főzd meg, vagy ha konzervet használsz, öblítsd le jól.

    A friss csicseriborsó gyorsabban fő meg, ha előző este beáztatod.

    3

    A joghurtot tedd egy tálba, és keverd hozzá a tahinit, a citromlevet, a fokhagymát, és egy kevés sót.

    A tahini hozzáadása selymes és gazdag ízt ad a joghurtnak. Ha nem szereted a fokhagymát, csökkentheted a mennyiségét.

    4

    A fenyőmagot, mandulát és diót pörköld meg egy serpenyőben, amíg enyhén megpirulnak.

    A pörkölt magvak gazdag ízt adnak az ételnek. Figyelj, hogy ne égjenek meg!

    5

    Tálald a pirított pita darabokat egy nagy tálban, öntsd rá a csicseriborsót, majd halmozd rá a fokhagymás joghurtot.

    A pita és csicseriborsó réteg közötti szósz egyensúlyt ad az ételnek, így próbáld meg szépen eloszlatni.

    6

    Végül szórd meg pörkölt magvakkal és friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss ízt is, amely kiemeli a fűszerek gazdagságát.