Frissen sült fehér csokis cupcake

Fehér Csokis Cupcake

A fehér csokis cupcake egy igazi édesség, amely a fehér csokoládé krémességét és gazdag ízét hozza el egy kis muffin formában. A fehér csokoládé a csokoládék világában az egyik legédesebb és legkrémesebb változat, ami tökéletes alapot ad a muffinokhoz. Az első fehér csokoládés sütemények az 1980-as évek végén jelentek meg, és azóta igazi kedvenccé váltak a desszertkedvelők körében. A fehér csokis cupcake a tökéletes választás egy születésnapi partira, vagy ha egyszerűen csak valami édesre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
100 g Fehér csokoládé
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.

    A pontos hőmérséklet beállítása elengedhetetlen a tökéletes cupcake-ekhez.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.

    A habosra keverés biztosítja a cupcake könnyű és levegős állagát.

    3

    Add hozzá az olajat, a tejet és a vaníliás cukrot, majd jól keverd el.

    Fontos, hogy minden hozzávaló alaposan elkeveredjen a tésztában.

    4

    A fehér csokoládét apróra törd vagy reszeld le, majd olvaszd meg vízgőz fölött. A megolvasztott csokoládét keverd a tésztába.

    Vigyázz, hogy a csokoládé ne égjen meg olvasztás közben. Ha nincs vízgőzöd, mikrohullámú sütőben is megolvaszthatod, rövid időközönként kevergetve.

    5

    A lisztet, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze. Az összes száraz hozzávalót szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.

    A szitálás nem csak a csomók elkerülésében segít, hanem a levegőztetésben is, ami könnyebbé teszi a tésztát.

    6

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a túlkeverés kemény cupcake-eket eredményezhet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek.

    7

    A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.

    Használj fagyiskanalat a tészta adagolásához, így egyenletes méretű cupcake-eket kapsz.

    8

    Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda, és ellenőrizd a cupcake-eket tűpróbával.

    9

    Hagyd kihűlni a cupcaket a formákban, majd tálald. Ha szeretnéd, díszítheted reszelt fehér csokoládéval vagy egy kis csokoládéöntettel.

    A teljesen kihűlt cupcake-eket könnyebb díszíteni.