Keverd össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, és nyomkodd bele egy 20 cm-es tortaforma aljába. Tedd hűtőbe 15 percre, hogy megszilárduljon.
A kekszes alaphoz használj jó minőségű vajat, hogy finomabb legyen az íze. A kekszet érdemes aprítóban ledarálni, hogy egyenletesebb legyen az alap.
Olvaszd meg a fehércsokoládét gőz fölött, és hagyd kissé hűlni.
A fehércsokoládé könnyen megég, ezért figyelj rá, hogy ne legyen túl forró a víz a gőz fölött. Mikróban is olvaszthatod, de 30 másodpercenként ellenőrizd és keverd meg.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, és fokozatosan keverd hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot.
A tejszínt hűtőből kivéve verd fel, hogy könnyebben keményedjen meg. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós.
Oldd fel a zselatint kevés forró vízben, hagyd hűlni, majd keverd hozzá az olvasztott fehércsokihoz.
A zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét. Fontos, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, mielőtt a csokihoz kevered.
Óvatosan forgasd bele a fehércsokis keveréket a felvert tejszínbe, hogy könnyű, habos állagot kapj.
A fehércsokis keveréket több részletben forgasd a tejszínbe, hogy a hab ne törjön össze. Használj spatulát a keveréshez.
Öntsd a habos keveréket a kekszes alapra, és simítsd el a tetejét. Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.
A tortát érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy teljesen megdermedjen és az ízek összeérjenek. Fedd le fóliával, hogy ne száradjon ki a teteje.
Tálalás előtt díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel, például áfonyával, málnával vagy szederrel.
A gyümölcsöket közvetlenül tálalás előtt tedd a tortára, hogy ne áztassa el a habot. Porcukorral is megszórhatod a gyümölcsöket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.