Fehércsokoládés levendulás cupcake tálalva

Fehércsokis-Levendulás Cupcake

A fehércsokoládés-levendulás cupcake egy igazi különlegesség, amely ötvözi a lágy fehércsokoládé édességét és a levendula finom, virágos aromáját. Ez a sütemény tökéletes választás egy teadélutánra, különleges alkalmakra vagy bármikor, amikor valami kifinomult ízvilágú desszertet szeretnél készíteni. Képzeld el, ahogy az első harapásnál a fehércsokoládés, könnyed tészta és a levendula aromája tökéletes harmóniában olvad szét a szádban. A krémes, lágy fehércsokoládés frosting pedig még gazdagabbá teszi az élményt. A tökéletes cupcake titka a minőségi fehércsokoládé és a megfelelően adagolt levendula, hogy az ízek ne legyenek túl intenzívek, de jól kiegészítsék egymást. Próbáld ki ezt a receptet egy kevés extra reszelt fehércsokoládéval vagy szárított levendulavirággal a tetején, hogy még látványosabb és ízletesebb legyen!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
100 g Cukor
100 g Vaj (puha)
2 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
0.5 tk.
1 tk. Levendula (szárított, apróra morzsolva)
100 g Fehércsokoládé (apró darabokra vágva)
150 g Porcukor
100 g Krémsajt
50 ml Tejszín
50 g Fehércsokoládé olvasztva a krémhez
6 db Levendulavirág a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő végeredményhez.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a szárított levendulát.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen oszlodjon el.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyesével add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el.

    4

    Fokozatosan keverd hozzá a tejet, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, hogy homogén tésztát kapj.

    A tejet és a száraz hozzávalókat felváltva add hozzá, kisebb adagokban, hogy ne csapódjon ki a tészta. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók összeállnak.

    5

    Forgasd bele az apróra vágott fehércsokoládét, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszoljon el a tésztában.

    A fehércsokoládét vágd apró kockákra, hogy könnyen eloszoljon a tésztában.

    6

    Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.

    Ne töltsd túl a formákat, mert a muffinok sütés közben megemelkednek.

    7

    Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a muffinokra. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával.

    8

    Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá az olvasztott fehércsokoládét és a tejszínt, és keverd simára.

    A krémsajt legyen hideg, így könnyebben habosítható. A fehércsokoládét óvatosan olvaszd meg, és hagyd kissé hűlni, mielőtt a krémhez adod.

    9

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a fehércsokoládés krémmel és szárított levendulavirággal a tetején.

    A cupcake-eknek teljesen ki kell hűlniük, mielőtt a krémet rájuk kened, különben a krém megolvad.