Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő végeredményhez.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a szárított levendulát.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen oszlodjon el.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyesével add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el.
Fokozatosan keverd hozzá a tejet, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, hogy homogén tésztát kapj.
A tejet és a száraz hozzávalókat felváltva add hozzá, kisebb adagokban, hogy ne csapódjon ki a tészta. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók összeállnak.
Forgasd bele az apróra vágott fehércsokoládét, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszoljon el a tésztában.
A fehércsokoládét vágd apró kockákra, hogy könnyen eloszoljon a tésztában.
Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.
Ne töltsd túl a formákat, mert a muffinok sütés közben megemelkednek.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a muffinokra. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával.
Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá az olvasztott fehércsokoládét és a tejszínt, és keverd simára.
A krémsajt legyen hideg, így könnyebben habosítható. A fehércsokoládét óvatosan olvaszd meg, és hagyd kissé hűlni, mielőtt a krémhez adod.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a fehércsokoládés krémmel és szárított levendulavirággal a tetején.
A cupcake-eknek teljesen ki kell hűlniük, mielőtt a krémet rájuk kened, különben a krém megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.