Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes ízt.
Add hozzá a tojásokat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A fokozatos folyadék hozzáadás és a folyamatos keverés megakadályozza a csomók kialakulását.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok megfelelően összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinta könnyebb és lágyabb lesz.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a palacsinta gyorsan süljön, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
A palacsinta akkor fordítható meg, ha az alja már aranybarna, és a tetején buborékok jelennek meg.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A serpenyőt minden palacsinta előtt vékonyan kend ki olajjal, hogy ne ragadjon le.
A fehércsokoládé öntethez forrósítsd fel a tejszínt egy lábosban, majd add hozzá az apróra tördelt fehércsokoládét, és keverd simára.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd fel. A fehércsokoládét folyamatosan kevergetve olvaszd fel, hogy ne égjen le.
A kész palacsintákat tálald a fehércsokoládé öntettel meglocsolva, friss gyümölcsökkel díszítve.
A palacsintát tálalhatod feltekerve, összehajtva vagy egymásra rétegezve. A friss gyümölcsök feldobják az ízét és a látványát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.