Feijoada füstölt tempeh-vel tálalva, lime-mal és friss korianderrel

Feijoada füstölt tempeh-vel

A feijoada a brazil konyha legismertebb étele, amely gazdag fűszerekkel és babbal készült. A tradicionális receptet a füstölt húsokkal és babokkal készítik, de ebben a változatban a füstölt tempeh-t használjuk, ami tökéletes alternatívája a húspótló étkezésnek. A tempeh és a friss fűszerek, mint a koriander és a lime, igazi frissességet hoznak az ételbe. A feijoada hosszú főzési idővel készül, ami lehetővé teszi a fűszerek és hozzávalók gazdag ízének összhangba kerülését. Az étel igazi élvezet a vegetáriánus vagy vegán étkezők számára, ugyanakkor hűen képviseli a brazil konyhát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
200 g Füstölt tempeh
300 g Bab (fekete vagy fehér)
2 db Sárgarépa
2 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
1 ek. Kókuszolaj
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Lime
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tempeh-t vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A füstölt tempeh ízletesebb, ha jól megpirítod, így fokozhatod az ízélményt.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát karikázd fel, a paprikát és paradicsomot pedig kockázd fel.

    A sárgarépát nem szükséges túlpuhítani, hogy megőrizze a roppanó állagát.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre, majd add hozzá a sárgarépát és paprikát.

    A fokhagymát ne hagyd megégni, mert keserűvé válhat!

    4

    Add hozzá a paradicsomot, a köményt, a sót és a borsot. Párold őket pár percig, hogy a paradicsom levet eresszen.

    A kömény gazdag, földes ízt ad a feijoada alapjának.

    5

    Öntsd fel vízzel, hogy ellepje az összetevőket, majd tedd bele a megpirított tempeh-t és a babot. Főzd lassú tűzön kb. 40-50 percig, amíg minden puhává válik.

    A babot érdemes előző nap beáztatni, hogy gyorsabban megpuhuljon főzés közben.

    6

    A főzés végén facsard bele a lime levét és szórd meg friss korianderrel. Tálald rizs mellett vagy önálló ételként.

    A lime friss, savanykás íze kiemeli a gazdag fűszeres ízeket.