A tempeh-t vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A füstölt tempeh ízletesebb, ha jól megpirítod, így fokozhatod az ízélményt.
A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát karikázd fel, a paprikát és paradicsomot pedig kockázd fel.
A sárgarépát nem szükséges túlpuhítani, hogy megőrizze a roppanó állagát.
Egy nagy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre, majd add hozzá a sárgarépát és paprikát.
A fokhagymát ne hagyd megégni, mert keserűvé válhat!
Add hozzá a paradicsomot, a köményt, a sót és a borsot. Párold őket pár percig, hogy a paradicsom levet eresszen.
A kömény gazdag, földes ízt ad a feijoada alapjának.
Öntsd fel vízzel, hogy ellepje az összetevőket, majd tedd bele a megpirított tempeh-t és a babot. Főzd lassú tűzön kb. 40-50 percig, amíg minden puhává válik.
A babot érdemes előző nap beáztatni, hogy gyorsabban megpuhuljon főzés közben.
A főzés végén facsard bele a lime levét és szórd meg friss korianderrel. Tálald rizs mellett vagy önálló ételként.
A lime friss, savanykás íze kiemeli a gazdag fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.