A vöröshagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk. Egy serpenyĆben felhevĂtjĂŒk az olĂvaolajat, Ă©s a hagymĂĄt közepes lĂĄngon ĂŒvegesre pĂĄroljuk 4-5 perc alatt.
ĂgyeljĂŒnk, hogy a hagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ lesz.
A fekete olĂvabogyĂłkat kimagozzuk (ha szĂŒksĂ©ges), majd finomra aprĂtjuk. A bazsalikomot is felaprĂtjuk. Ezeket hozzĂĄkeverjĂŒk a kihƱlt hagymĂĄhoz.
Ha nincs friss bazsalikomunk, szĂĄrĂtott bazsalikomot is hasznĂĄlhatunk, de a friss Ăze sokkal intenzĂvebb.
A kecskesajtot egy tĂĄlba morzsoljuk, majd összekeverjĂŒk az olĂvĂĄs-hagymĂĄs keverĂ©kkel. SĂłval, borssal ĂzesĂtjĂŒk. A massza legyen jĂłl formĂĄzhatĂł, de nem tĂșl lĂĄgy.
Ha a massza tĂșl lĂĄgy, adjunk hozzĂĄ egy kevĂ©s zsemlemorzsĂĄt.
A rĂ©teslapokat hosszanti csĂkokra vĂĄgjuk. Az egyik vĂ©gĂ©re egy evĆkanĂĄlnyi töltelĂ©ket teszĂŒnk, majd hĂĄromszög formĂĄban elkezdjĂŒk felhajtani a tĂ©sztĂĄt, amĂg el nem fogy.
A réteslapokat nedves konyharuhåval takarjuk le, hogy ne szåradjanak ki.
A csĂșcsot kevĂ©s vĂzzel vagy olajjal lezĂĄrjuk, hogy ne nyĂljon ki sĂŒtĂ©s közben. Fontos, hogy jĂłl lezĂĄrjuk, kĂŒlönben kifolyik a töltelĂ©k.
A lezåråshoz hasznålhatunk egy kevés felvert tojåst is, ami még biztosabban összeragasztja a tésztåt.
Egy közepes edĂ©nyben felforrĂłsĂtjuk az olajat. A megfelelĆ hĆmĂ©rsĂ©kletet egy tĂ©szta darabbal ellenĆrizhetjĂŒk: ha 8-10 mĂĄsodperc alatt aranybarna, mĂĄr sĂŒthetĂŒnk.
Az olaj hĆmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos, ha tĂșl alacsony, a samosa megszĂvja magĂĄt olajjal, ha tĂșl magas, megĂ©g.
A samosĂĄkat oldalankĂ©nt 2-3 percig aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk. Egyszerre csak nĂ©hĂĄnyat tegyĂŒnk az olajba, Ăgy nem hƱl le, Ă©s a samosĂĄk ropogĂłsak maradnak.
Ne zsĂșfoljuk tele az edĂ©nyt, mert az lehƱti az olajat, Ă©s a samosĂĄk nem lesznek ropogĂłsak.
PapĂrtörlĆre szedjĂŒk, hogy a felesleges olajat felszĂvja. PĂĄr perc hƱlĂ©s utĂĄn frissen tĂĄlaljuk â melegen a legfinomabb.
TĂĄlalhatjuk joghurtos mĂĄrtogatĂłssal vagy csĂpĆs szĂłsszal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.