Fekete szezámmagos tangyuan édes gombócokkal, sziruppal tálalva

Fekete szezámmagos Tangyuan

A Tangyuan egy tradicionális kínai desszert, amelyet általában ünnepi alkalmakkor fogyasztanak. Az édes, ragacsos golyók fekete szezámmaggal töltve különleges ízvilágot adnak az ételnek. A főzés során a szezámmagok karamellizálódnak, így egy gazdag, édes aromát adva a tésztának. A szezámmagos tangyuan elkészítése egyszerű, és az étel tökéletes választás bármilyen családi összejövetelre. Ha szereted az édes, sós desszerteket, próbáld ki ezt a kínai ínycsiklandó édességet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Glutinous rice flour
200 ml Víz
100 g Fekete szezámmag
50 g Cukor
1 ek. Szezámmagolaj
100 g Cukor sziruphoz
150 ml Víz sziruphoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A glutinous rice flour-t és vizet alaposan keverd össze egy nagy tálban, amíg sima tésztát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy a tészta jól formázható legyen.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet. Ha túl lágy, szórj rá egy kis rizslisztet.

    2

    Formálj kis golyókat a tésztából. A golyók mérete körülbelül egy diónyi legyen. Közepükbe helyezz egy kis fekete szezámmagot, amit összegyúrsz a tésztával.

    A golyók legyenek egyenlőek, hogy egyenletesen főjenek meg. A szezámmag legyen friss, hogy intenzívebb íze legyen.

    3

    Forralj fel egy nagy edényben vizet, és tedd bele a szezámmagos golyókat. Főzd őket 5-7 percig, amíg a golyók a víz tetejére nem emelkednek.

    Ne tedd túl sok golyót egyszerre a vízbe, mert így könnyen összeragadnak. Főzd őket adagokban.

    4

    Míg a golyók főnek, készíts cukorszirupot: forralj fel vizet és cukrot egy kis lábasban, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A cukorszirupot készítheted mézzel is, ha édesebb ízt szeretnél.

    5

    A megfőtt golyókat szedd ki a vízből, és helyezd őket egy tálba. Öntsd rá a friss cukorszirupot és egy kevés szezámmagolajat.

    A szezámmagolajnak enyhe diós íze van, amely tökéletesen illik a szezámmagos töltelékhez.

    6

    Tálald a fekete szezámmagos tangyuant melegen, és élvezd a finom, édes ízeket!

    Frissen a legjobb, de másnap is ízletes, ha a hűtőben tárolod.