A glutinous rice flour-t és vizet alaposan keverd össze egy nagy tálban, amíg sima tésztát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy a tészta jól formázható legyen.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet. Ha túl lágy, szórj rá egy kis rizslisztet.
Formálj kis golyókat a tésztából. A golyók mérete körülbelül egy diónyi legyen. Közepükbe helyezz egy kis fekete szezámmagot, amit összegyúrsz a tésztával.
A golyók legyenek egyenlőek, hogy egyenletesen főjenek meg. A szezámmag legyen friss, hogy intenzívebb íze legyen.
Forralj fel egy nagy edényben vizet, és tedd bele a szezámmagos golyókat. Főzd őket 5-7 percig, amíg a golyók a víz tetejére nem emelkednek.
Ne tedd túl sok golyót egyszerre a vízbe, mert így könnyen összeragadnak. Főzd őket adagokban.
Míg a golyók főnek, készíts cukorszirupot: forralj fel vizet és cukrot egy kis lábasban, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A cukorszirupot készítheted mézzel is, ha édesebb ízt szeretnél.
A megfőtt golyókat szedd ki a vízből, és helyezd őket egy tálba. Öntsd rá a friss cukorszirupot és egy kevés szezámmagolajat.
A szezámmagolajnak enyhe diós íze van, amely tökéletesen illik a szezámmagos töltelékhez.
Tálald a fekete szezámmagos tangyuant melegen, és élvezd a finom, édes ízeket!
Frissen a legjobb, de másnap is ízletes, ha a hűtőben tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.