Feketeribizlis gofri friss gyümölcsökkel és porcukorral

Feketeribizlis Gofri

A feketeribizlis gofri egy igazi különlegesség, amely a feketeribizli enyhén savanykás és édes ízével teszi egyedivé ezt a finomságot. A feketeribizli antioxidánsokban gazdag, így nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Ez a recept kiváló választás a nyári szezonban, amikor a feketeribizli frissen elérhető, és tökéletesen passzol porcukorral vagy tejszínhabbal. Ha szereted a gyümölcsös édességeket, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
100 g Feketeribizli

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A feketeribizlit óvatosan mosd meg, csepegtesd le, majd enyhén törd össze villával, hogy a gyümölcs leve jobban kijöjjön.

    Ha nincs friss feketeribizlid, használhatsz fagyasztottat is, de előtte hagyd kiolvadni.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a csipet sót.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A vanília kivonatot óvatosan adagold, nehogy túl domináns legyen az íze.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Óvatosan forgasd bele az összetört feketeribizlit, hogy a tésztában egyenletesen eloszoljon.

    A ribizlit óvatosan forgasd bele, hogy ne nyomd össze teljesen és ne színezze el a tésztát túlságosan.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri szépen megsüljön.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat, figyelj a gofri színére és állagára.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés segít, hogy a gofri ne ázzon el a gőztől.

    9

    Tálald frissen friss feketeribizlivel, porcukorral vagy tejszínhabbal.

    A gofri frissen a legfinomabb, de később is fogyasztható.