Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.
A víz legyen langyos, ne forró, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.
A meleg hely segít a tésztának gyorsabban megkelni. A keléshez ideális hőmérséklet 25-30°C.
Amíg a tészta kel, aprítsd fel a paradicsomot és a fekete olívabogyót, majd reszeld le a mozzarellát és a parmezánt.
A hozzávalókat előre készítsd el, hogy a tészta kelése alatt ne kelljen ezzel foglalkoznod.
Morzsold össze a feta sajtot, majd keverd össze a reszelt sajtokkal, a paradicsommal, az olívabogyóval, az oregánóval és a friss bazsalikommal.
A feta sajtot óvatosan morzsold össze, hogy ne legyen túl pépes. A friss bazsalikomot közvetlenül felhasználás előtt aprítsd fel.
A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. A kör alak lehetővé teszi a calzone formázását.
A tészta egyik felére kanalazz a fetás töltelékből, majd hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolyhat. A széleket alaposan nyomkodd le villával, hogy biztosan zárva maradjon.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sülést. A tojás szép, fényes színt ad a calzone-nak.
Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a calzone-ra, és vedd ki, ha már aranybarna.
Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.
A várakozás segít a tölteléknek kissé megszilárdulni, így könnyebb lesz szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.