A hal filét főzd meg enyhén sós vízben, amíg megpuhul (kb. 10 perc). Ha kész, szedd szét a halat villával, és tedd félre.
A halat ne főzd túl, mert akkor szétmállik. Tartsd szem előtt, hogy még a sütés során is főni fog.
A édesburgonyákat hámozd meg, vágd fel kockákra, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhulnak (kb. 15 perc). Szűrd le és törd össze egy püré állagúra.
Az édesburgonyát pürésítve könnyen keverheted a halhoz, így jó textúrát kap a massza.
A zöldhagymát aprítsd fel, és tedd hozzá a halhoz. Add hozzá a tojást, a pürésített édesburgonyát, sót, borsot és a zsemlemorzsát.
A zöldhagymát finomra vágva jobban eloszlik a halmasszában, így minden falatba belekerül a finom íz.
Kézzel formázz a halas-burgonyás masszából kisebb korongokat (halpattogatott golyókat). Ha szükséges, további zsemlemorzsát adhatsz hozzá, hogy a massza ne legyen túl lágy.
Ha túl lágy a massza, ne aggódj, egy kevés liszt vagy zsemlemorzsa segíthet a formázásban.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a halpattogatott golyókat 4-5 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna színt kapnak.
A sütéshez fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, hogy ne ragadjon le a hal.
Tálald a fishcake-eket friss petrezselyemmel díszítve, és kísérd friss salátával vagy rizzsel.
Ha szeretnéd, a pattogatott halakat egy kevés majonézzel vagy joghurttal tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.