Fishcake édesburgonyával, zöldhagyma és petrezselyem díszítéssel

Fishcake édesburgonyával

A Fishcake édesburgonyával egy hagyományos étel, amely az egyszerű halpattogatott golyókat újragondolja, egy tápláló és finom édesburgonya réteggel. Az étel különlegessége, hogy a hal és az édesburgonya tökéletes kombinációja friss zöldségekkel és fűszerekkel készült. A fishcake-k gyorsan elkészíthetők és könnyen variálhatók, így ideális étel a hétköznapokra, de ünnepi alkalmakra is tökéletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér hal filé (például tőkehal vagy hekk)
2 db Édesburgonya
2 szál Zöldhagyma
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filét főzd meg enyhén sós vízben, amíg megpuhul (kb. 10 perc). Ha kész, szedd szét a halat villával, és tedd félre.

    A halat ne főzd túl, mert akkor szétmállik. Tartsd szem előtt, hogy még a sütés során is főni fog.

    2

    A édesburgonyákat hámozd meg, vágd fel kockákra, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhulnak (kb. 15 perc). Szűrd le és törd össze egy püré állagúra.

    Az édesburgonyát pürésítve könnyen keverheted a halhoz, így jó textúrát kap a massza.

    3

    A zöldhagymát aprítsd fel, és tedd hozzá a halhoz. Add hozzá a tojást, a pürésített édesburgonyát, sót, borsot és a zsemlemorzsát.

    A zöldhagymát finomra vágva jobban eloszlik a halmasszában, így minden falatba belekerül a finom íz.

    4

    Kézzel formázz a halas-burgonyás masszából kisebb korongokat (halpattogatott golyókat). Ha szükséges, további zsemlemorzsát adhatsz hozzá, hogy a massza ne legyen túl lágy.

    Ha túl lágy a massza, ne aggódj, egy kevés liszt vagy zsemlemorzsa segíthet a formázásban.

    5

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a halpattogatott golyókat 4-5 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    A sütéshez fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, hogy ne ragadjon le a hal.

    6

    Tálald a fishcake-eket friss petrezselyemmel díszítve, és kísérd friss salátával vagy rizzsel.

    Ha szeretnéd, a pattogatott halakat egy kevés majonézzel vagy joghurttal tálalhatod.