Tandoori csirke naan frissen tálalva, gazdag fűszerekkel és friss korianderrel

Tandoori csirke naan

A tandoori csirke egy klasszikus indiai étel, amely a joghurtban és fűszerkeverékekben pácolt csirke darabokból készül. A csirke sütése közben a fűszerek teljesen átjárják a húst, és a végeredmény egy finom, szaftos étel lesz. A naan kenyér friss, puha, és jól illik a fűszeres csirke mellé, hogy egy igazán finom indiai étkezést hozzunk létre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke
2 ek. Tandoori fűszerkeverék
150 ml Joghurt
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 db Lime leve
4 db Naan kenyér
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét vágd kisebb darabokra, majd keverd össze a joghurttal, tandoori fűszerkeverékkel, reszelt fokhagymával, gyömbérrel és lime levével. Pihentesd a keveréket 2-3 órán át, hogy a fűszerek átjárják a húst.

    Minél tovább pihentetjük a csirkét a fűszerekben, annál ízesebb lesz.

    2

    Melegítsd elő a grillt vagy a sütőt 200 °C-ra. A csirkedarabokat tedd a grillre, és süsd 25-30 percig, amíg a hús átsül és enyhén megpirul.

    Ha nincs grill, sütőben is készíthetjük. Használhatsz grillserpenyőt is.

    3

    A naan kenyereket melegítsd elő, és tálald a sült csirkével. A naan kenyereket kicsit meg is piríthatod a sütőben vagy serpenyőben.

    A naan frissen sütve a legfinomabb, de előre is felmelegíthető a sütőben.

    4

    Szórd meg a kész tálat friss korianderrel, és tálald a csirkét és a naan-t együtt.

    A koriander friss, citrusos íze tökéletesen kiegészíti a tandoori csirke fűszeres ízét.