A FokhagymakrĂ©mleves egy kĂŒlönleges leves, amely a fokhagyma Ă©s a tejszĂn harmonikus kombinĂĄciĂłjĂĄra Ă©pĂt. A fokhagyma gazdag Ăze Ă©s az enyhĂ©n krĂ©mes ĂĄllag olyan Ă©telt eredmĂ©nyez, amely melegĂtĆ hatĂĄsĂș, mĂ©gis könnyed Ă©s frissĂtĆ. A fokhagymakrĂ©mleves egy igazi tĂ©li Ă©tel, amely tökĂ©letesen illik egy hideg napon.
Ez a leves nemcsak Ăzletes, hanem rendkĂvĂŒl tĂĄplĂĄlĂł is. A fokhagyma rengeteg egĂ©szsĂ©gĂŒgyi elĆnnyel rendelkezik, Ă©s a levesben valĂł felhasznĂĄlĂĄsa kiemeli annak jĂłtĂ©kony hatĂĄsait. A fokhagymakrĂ©mleves egy olyan Ă©tel, amely mindig jĂłl esik, Ă©s minden falatja egy-egy igazi Ă©lvezet.
A fokhagymagerezdeket meghåmozzuk és apróra vågjuk.
A fokhagymĂĄt Ă©rdemes minĂ©l aprĂłbbra vĂĄgni, hogy jobban kiadja az ĂzĂ©t a levesben.
A vajat egy lĂĄbasban felmelegĂtjĂŒk, Ă©s a fokhagymĂĄt pĂĄr percig pirĂtjuk, amĂg illatos lesz.
VigyĂĄzzunk, hogy a fokhagyma ne Ă©gjen meg, mert akkor keserƱ lesz a leves. Alacsony lĂĄngon pirĂtsuk.
HozzĂĄadjuk a lisztet, Ă©s folyamatosan kevergetve 1-2 percig pirĂtjuk.
A lisztet addig pirĂtsuk, amĂg halvĂĄny aranybarna nem lesz. Ez segĂt a leves sƱrĂtĂ©sĂ©ben, Ă©s a liszt nyers ĂzĂ©t is elveszi.
FelöntjĂŒk az alaplĂ©vel, Ă©s folyamatosan kevergetve csomĂłmentesre keverjĂŒk.
Az alaplĂ© legyen hideg vagy szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ, Ăgy könnyebben elkerĂŒlhetjĂŒk a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt. HasznĂĄljunk habverĆt a keverĂ©shez.
HozzĂĄadjuk a tejszĂnt, sĂłval Ă©s borssal ĂzesĂtjĂŒk, majd lassĂș tƱzön 10-15 percig fĆzzĂŒk, amĂg a leves sƱrƱsödik.
A tejszĂnt Ăłvatosan adagoljuk, kĂłstoljuk közben, hogy ne legyen tĂșl sƱrƱ a leves. A fĆzĂ©s sorĂĄn figyeljĂŒnk, hogy ne forrjon a leves, mert a tejszĂn kicsapĂłdhat.
Botmixerrel simĂĄra pĂŒrĂ©sĂtjĂŒk, majd forrĂłn tĂĄlaljuk pirĂtott kenyĂ©rkockĂĄval Ă©s reszelt sajttal.
A pĂŒrĂ©sĂtĂ©s elĆtt vegyĂŒk le a levest a tƱzrĆl, hogy ne fröccsenjen. A pirĂtott kenyĂ©rkockĂĄt sĂŒtĆben is elkĂ©szĂthetjĂŒk, de serpenyĆben is megpirĂthatjuk.
TĂĄlalĂĄs elĆtt friss petrezselyemmel dĂszĂtjĂŒk.
A petrezselyem helyett hasznålhatunk mås zöldfƱszert is, példåul snidlinget vagy bazsalikomot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.