Krémes fokhagymakrémleves pirított kenyérkockåkkal és friss petrezselyemmel.

Fokhagymakrémleves

A FokhagymakrĂ©mleves egy kĂŒlönleges leves, amely a fokhagyma Ă©s a tejszĂ­n harmonikus kombinĂĄciĂłjĂĄra Ă©pĂ­t. A fokhagyma gazdag Ă­ze Ă©s az enyhĂ©n krĂ©mes ĂĄllag olyan Ă©telt eredmĂ©nyez, amely melegĂ­tƑ hatĂĄsĂș, mĂ©gis könnyed Ă©s frissĂ­tƑ. A fokhagymakrĂ©mleves egy igazi tĂ©li Ă©tel, amely tökĂ©letesen illik egy hideg napon.

Ez a leves nemcsak Ă­zletes, hanem rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł is. A fokhagyma rengeteg egĂ©szsĂ©gĂŒgyi elƑnnyel rendelkezik, Ă©s a levesben valĂł felhasznĂĄlĂĄsa kiemeli annak jĂłtĂ©kony hatĂĄsait. A fokhagymakrĂ©mleves egy olyan Ă©tel, amely mindig jĂłl esik, Ă©s minden falatja egy-egy igazi Ă©lvezet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 6 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Vaj
⭕ 2 ek. Liszt
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 750 ml ZöldsĂ©gleves alaplĂ©
⭕ 1 tk Só Info
⭕ 0.5 tk Bors
⭕ 100 g PirĂ­tott kenyĂ©rkocka
⭕ 50 g Reszelt sajt
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymagerezdeket meghåmozzuk és apróra vågjuk.

    A fokhagymåt érdemes minél apróbbra vågni, hogy jobban kiadja az ízét a levesben.

    2

    A vajat egy lĂĄbasban felmelegĂ­tjĂŒk, Ă©s a fokhagymĂĄt pĂĄr percig pirĂ­tjuk, amĂ­g illatos lesz.

    Vigyåzzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserƱ lesz a leves. Alacsony långon pirítsuk.

    3

    Hozzåadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve 1-2 percig pirítjuk.

    A lisztet addig pirítsuk, amíg halvåny aranybarna nem lesz. Ez segít a leves sƱrítésében, és a liszt nyers ízét is elveszi.

    4

    FelöntjĂŒk az alaplĂ©vel, Ă©s folyamatosan kevergetve csomĂłmentesre keverjĂŒk.

    Az alaplĂ© legyen hideg vagy szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă­gy könnyebben elkerĂŒlhetjĂŒk a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt. HasznĂĄljunk habverƑt a keverĂ©shez.

    5

    HozzĂĄadjuk a tejszĂ­nt, sĂłval Ă©s borssal Ă­zesĂ­tjĂŒk, majd lassĂș tƱzön 10-15 percig fƑzzĂŒk, amĂ­g a leves sƱrƱsödik.

    A tejszĂ­nt Ăłvatosan adagoljuk, kĂłstoljuk közben, hogy ne legyen tĂșl sƱrƱ a leves. A fƑzĂ©s sorĂĄn figyeljĂŒnk, hogy ne forrjon a leves, mert a tejszĂ­n kicsapĂłdhat.

    6

    Botmixerrel simĂĄra pĂŒrĂ©sĂ­tjĂŒk, majd forrĂłn tĂĄlaljuk pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄval Ă©s reszelt sajttal.

    A pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©s elƑtt vegyĂŒk le a levest a tƱzrƑl, hogy ne fröccsenjen. A pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄt sĂŒtƑben is elkĂ©szĂ­thetjĂŒk, de serpenyƑben is megpirĂ­thatjuk.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt friss petrezselyemmel dĂ­szĂ­tjĂŒk.

    A petrezselyem helyett hasznålhatunk mås zöldfƱszert is, példåul snidlinget vagy bazsalikomot.