Aprítsd finomra a fokhagymát, reszeld le a citrom héját, és facsard ki a citromok levét. Készítsd elő az összes hozzávalót.
A citrom héját csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Vigyázz, a fokhagyma könnyen megég! Ne pirítsd túl, mert keserű lesz.
Add hozzá a paradicsompürét, majd öntsd bele az almaecetet, a Worcestershire szószt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat.
A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, mert a fehér része keserű lehet.
Szórd bele a barnacukrot és a füstölt paprikát, majd keverd össze alaposan. Főzd alacsony hőfokon 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le az alja.
Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha intenzívebb citromos ízt szeretnél, adj hozzá még egy kevés citromlevet.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be a só, bors és citromlé mennyiségét.
A kész szószt hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsok, csirke vagy zöldségek mellé. Hűtőben tárolva akár 4-5 napig is frissen tartható.
A szószt légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.