Fokhagymås fahéjas narancsszósz tålalva

Fokhagymås fahéjas narancsszósz

A fokhagymĂĄs fahĂ©jas narancsszĂłsz egyedĂŒlĂĄllĂłan ötvözi az Ă©des, fƱszeres Ă©s friss Ă­zeket. A narancs frissessĂ©ge, a fokhagyma intenzitĂĄsa Ă©s a fahĂ©j melegsĂ©ge kĂŒlönleges harmĂłniĂĄt alkot, amely bĂĄrmilyen grillezett Ă©telt feldob. Ez a szĂłsz ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs csirkĂ©hez, sĂŒlt zöldsĂ©gekhez, vagy akĂĄr tenger gyĂŒmölcseihez is. KĂ©pzeld el, ahogy a narancs citrusos illata keveredik a fahĂ©j meleg aromĂĄjĂĄval Ă©s a fokhagyma karakteres jegyeivel – ez az Ă­zkombinĂĄciĂł minden Ă©tkezĂ©st kĂŒlönlegessĂ© tesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Friss narancslĂ©
⭕ 1 db NarancshĂ©j
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 g FahĂ©j
⭕ 30 g Barnacukor
⭕ 20 ml FehĂ©rborecet
⭕ 20 ml Olívaolaj
⭕ 5 g Só
⭕ 3 g Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az alapanyagokat: a narancsot facsard ki, a hĂ©jĂĄt reszeld le, a fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s aprĂ­tsd finomra.

    A narancs hĂ©jĂĄt csak a kĂŒlsƑ, szĂ­nes rĂ©szĂ©t reszeld le, a fehĂ©r rĂ©sz keserƱ lehet.

    2

    Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ az aprĂ­tott fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos lesz.

    VigyĂĄzz, a fokhagyma könnyen megĂ©g! Ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱ lesz.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a friss narancslevet, a reszelt narancshĂ©jat, majd add hozzĂĄ a barnacukrot, fehĂ©rborecetet Ă©s fahĂ©jat.

    A narancshĂ©jat csak a kĂŒlsƑ, szĂ­nes rĂ©szĂ©t reszeld le, a fehĂ©r hĂ©j keserƱ lehet.

    4

    FƱszerezd sĂłval Ă©s borssal, majd keverd alaposan össze az összetevƑket.

    A sĂł Ă©s bors mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be. Érdemes kĂłstolgatni fƑzĂ©s közben.

    5

    Forrald fel a szĂłszt, majd csökkentsd a hƑfokot alacsonyra, Ă©s fƑzd 10-15 percig, amĂ­g kissĂ© besƱrƱsödik.

    FƑzĂ©s közben idƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le.

    6

    KĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, ĂĄllĂ­tsd be az Ă­zeket több cukorral az Ă©dessĂ©gĂ©rt vagy ecettel a savanykĂĄsabb Ă­zĂ©rt.

    A narancs Ă©dessĂ©gĂ©tƑl fĂŒggƑen lehet, hogy több vagy kevesebb cukorra van szĂŒksĂ©g.

    7

    Hagyd kissé kihƱlni, majd turmixold simåra botmixerrel, ha simåbb ållagot szeretnél.

    A turmixolĂĄs elƑtt hagyd kicsit hƱlni a szĂłszt, nehogy a forrĂł szĂłsz szĂ©tfröccsenjen. Ha nincs botmixer, turmixgĂ©pben is simĂĄra turmixolhatod.

    8

    TĂĄlald grillezett hĂșsok, csirke vagy sĂŒlt zöldsĂ©gek mellĂ©. HƱtƑszekrĂ©nyben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is eltarthatĂł.

    A szĂłszt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtƑben.