A fokhagymát és a gyömbért reszeld le vagy aprítsd nagyon finomra.
A gyömbér íze intenzív, ezért ha nem szereted annyira, kevesebbet használj belőle.
A kaprot szintén aprítsd finomra.
A kapor helyett használhatsz petrezselymet is, de a végeredmény íze teljesen más lesz.
Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a frissen facsart citromlevet és az olívaolajat.
A görög joghurt helyett használhatsz tejfölt vagy krémsajtot is, de a szósz sűrűsége változni fog.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, a gyömbért és az aprított kaprot, majd alaposan keverd össze.
A fokhagymát reszelheted finomra vagy használhatsz fokhagymanyomót is. A gyömbért érdemes frissen reszelni, mert úgy intenzívebb az íze.
Keverd bele a mézet, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt fehér borssal.
A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. A fehér bors helyett használhatsz fekete borsot is.
Tedd a hűtőbe legalább 10 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha van rá időd, hagyd a szószt hosszabb ideig a hűtőben, akár egy órán át is, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
Tálald hidegen grillezett húsokhoz, halakhoz vagy friss zöldségek mellé.
A szósz kiválóan illik pitához vagy lepénykenyérhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.