Fokhagymás kapros gyömbérszósz tálalva

Fokhagymás kapros gyömbérszósz

A fokhagymás kapros gyömbérszósz egy mediterrán és közel-keleti ihletésű mártás, amely frissítő, fűszeres és egyben krémes állagú. A joghurt és a gyömbér kombinációja könnyed és egészséges választás grillezett húsokhoz vagy halételekhez. A kapor frissességet, a méz pedig enyhe édességet ad a szósznak, így tökéletes egyensúlyt teremt a fűszeres és savanykás ízek között. Különösen nyáron ajánlott, egy forró napon friss zöldségekkel vagy sült hallal tálalva kiváló fogás. Ha intenzívebb ízvilágot szeretnél, egy kevés extra fokhagymával vagy lime-lével még karakteresebbé teheted.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Görög joghurt
10 g Friss kapor
10 g Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Friss citromlé
10 ml Olívaolaj
10 g Méz
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fehér bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le vagy aprítsd nagyon finomra.

    A gyömbér íze intenzív, ezért ha nem szereted annyira, kevesebbet használj belőle.

    2

    A kaprot szintén aprítsd finomra.

    A kapor helyett használhatsz petrezselymet is, de a végeredmény íze teljesen más lesz.

    3

    Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a frissen facsart citromlevet és az olívaolajat.

    A görög joghurt helyett használhatsz tejfölt vagy krémsajtot is, de a szósz sűrűsége változni fog.

    4

    Add hozzá a reszelt fokhagymát, a gyömbért és az aprított kaprot, majd alaposan keverd össze.

    A fokhagymát reszelheted finomra vagy használhatsz fokhagymanyomót is. A gyömbért érdemes frissen reszelni, mert úgy intenzívebb az íze.

    5

    Keverd bele a mézet, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt fehér borssal.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. A fehér bors helyett használhatsz fekete borsot is.

    6

    Tedd a hűtőbe legalább 10 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha van rá időd, hagyd a szószt hosszabb ideig a hűtőben, akár egy órán át is, hogy az ízek még jobban összeérjenek.

    7

    Tálald hidegen grillezett húsokhoz, halakhoz vagy friss zöldségek mellé.

    A szósz kiválóan illik pitához vagy lepénykenyérhez is.