A fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt reszeld le vagy aprĂtsd nagyon finomra.
A gyömbĂ©r Ăze intenzĂv, ezĂ©rt ha nem szereted annyira, kevesebbet hasznĂĄlj belĆle.
A kaprot szintĂ©n aprĂtsd finomra.
A kapor helyett hasznĂĄlhatsz petrezselymet is, de a vĂ©geredmĂ©ny Ăze teljesen mĂĄs lesz.
Egy tĂĄlban keverd össze a görög joghurtot, a frissen facsart citromlevet Ă©s az olĂvaolajat.
A görög joghurt helyett hasznålhatsz tejfölt vagy krémsajtot is, de a szósz sƱrƱsége våltozni fog.
Add hozzĂĄ a reszelt fokhagymĂĄt, a gyömbĂ©rt Ă©s az aprĂtott kaprot, majd alaposan keverd össze.
A fokhagymĂĄt reszelheted finomra vagy hasznĂĄlhatsz fokhagymanyomĂłt is. A gyömbĂ©rt Ă©rdemes frissen reszelni, mert Ășgy intenzĂvebb az Ăze.
Keverd bele a mĂ©zet, majd ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s frissen Ćrölt fehĂ©r borssal.
A mĂ©z mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂthatod. A fehĂ©r bors helyett hasznĂĄlhatsz fekete borsot is.
Tedd a hƱtĆbe legalĂĄbb 10 percre, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek.
Ha van rĂĄ idĆd, hagyd a szĂłszt hosszabb ideig a hƱtĆben, akĂĄr egy ĂłrĂĄn ĂĄt is, hogy az Ăzek mĂ©g jobban összeĂ©rjenek.
TĂĄlald hidegen grillezett hĂșsokhoz, halakhoz vagy friss zöldsĂ©gek mellĂ©.
A szósz kivålóan illik pitåhoz vagy lepénykenyérhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.