Hámozd meg a fokhagymagerezdeket és reszeld le a gyömbért.
A gyömbért könnyebben tudod lereszelni, ha előtte meghámozod egy kanállal.
Egy közepes lábosban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a mártásnak. Folyamatosan kevergesd.
Öntsd hozzá a vörösbort, és főzd 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon és az ízek koncentrálódjanak.
Használj olyan vörösbort, amit szívesen meginnál. A bor minősége befolyásolja a mártás ízét.
Add hozzá a kókusztejet, a barnacukrot és a szójaszószt, majd keverd alaposan össze.
A szójaszószt óvatosan adagold, mert sós. Kezdd kevesebbel, és kóstolás után adj hozzá többet, ha szükséges.
Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd lassú tűzön további 10-15 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
A sűrűsödés mértéke ízlés kérdése. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy kókusztejet.
Ha a mártás elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Tálald sült húsokhoz vagy grillezett zöldségekhez.
Tálalás előtt díszítheted friss fűszernövényekkel, például kakukkfűvel vagy rozmaringgal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.