Fokhagymås muståros gyömbérszósz tålalva

Fokhagymås muståros gyömbérszósz

A fokhagymĂĄs mustĂĄros gyömbĂ©rszĂłsz egy rendkĂ­vĂŒl sokoldalĂș, pikĂĄns öntet, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs salĂĄtĂĄkhoz, grillezett hĂșsokhoz vagy akĂĄr tenger gyĂŒmölcseihez is. Az Ă©des mĂ©z Ă©s a savanykĂĄs citromlĂ© tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt a fƱszeres gyömbĂ©r Ă©s fokhagyma karakteres Ă­zĂ©vel. A mustĂĄr pedig egy extra krĂ©mes textĂșrĂĄt ad a szĂłsznak. Az ilyen tĂ­pusĂș mĂĄrtĂĄsok nĂ©pszerƱek az ĂĄzsiai Ă©s nyugati konyhĂĄkban egyarĂĄnt, mivel egyszerre hoznak frissessĂ©get Ă©s mĂ©lysĂ©get az Ă©telekbe. Ha gyors Ă©s Ă­zletes szĂłszt keresel, amely feldobja az Ă©teleidet, ez a recept remek vĂĄlasztĂĄs lehet!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 15 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 50 g Mustár
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 60 ml Szójaszósz
⭕ 20 ml Olívaolaj
⭕ 30 ml Frissen facsart citromlĂ©
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    HĂĄmozd meg a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt, majd aprĂ­tsd Ƒket nagyon finomra vagy reszeld le egy kislyukĂș reszelƑn. MinĂ©l finomabbra aprĂ­tod, annĂĄl jobban elkeveredik a szĂłszban.

    A fokhagymĂĄt fokhagymanyomĂłval is zĂșzhatod, Ă­gy mĂ©g finomabb lesz.

    2

    Egy közepes tĂĄlban keverd össze a mustĂĄrt, a mĂ©zet, a szĂłjaszĂłszt Ă©s a citromlevet. HasznĂĄlj habverƑt, hogy egysĂ©ges ĂĄllagot kapj.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ mustĂĄrt, mert az nagyban befolyĂĄsolja a szĂłsz Ă­zĂ©t.

    3

    Adj hozzå egy csipet sót és borsot, majd folyamatos keverés mellett csorgasd bele az olívaolajat. Ez segít a krémes ållag kialakítåsåban.

    Az olĂ­vaolajat lassan csorgasd bele, hogy emulziĂł kĂ©pzƑdjön, Ă©s a szĂłsz krĂ©mesebb legyen.

    4

    VĂ©gĂŒl keverd bele az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt. JĂłl keverd össze, majd hagyd ĂĄllni 10 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A 10 perc pihentetĂ©s elengedhetetlen, hogy a fokhagyma Ă©s a gyömbĂ©r Ă­ze megfelelƑen Ă©rvĂ©nyesĂŒljön.

    5

    A szĂłszt tĂĄlalhatod azonnal, vagy egy lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł ĂŒvegben tĂĄrolhatod a hƱtƑben akĂĄr egy hĂ©tig.

    HƱtƑben tĂĄrolva az Ă­zek mĂ©g jobban összeĂ©rnek.