HĂĄmozd meg a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt, majd aprĂtsd Ćket nagyon finomra vagy reszeld le egy kislyukĂș reszelĆn. MinĂ©l finomabbra aprĂtod, annĂĄl jobban elkeveredik a szĂłszban.
A fokhagymĂĄt fokhagymanyomĂłval is zĂșzhatod, Ăgy mĂ©g finomabb lesz.
Egy közepes tĂĄlban keverd össze a mustĂĄrt, a mĂ©zet, a szĂłjaszĂłszt Ă©s a citromlevet. HasznĂĄlj habverĆt, hogy egysĂ©ges ĂĄllagot kapj.
HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ mustĂĄrt, mert az nagyban befolyĂĄsolja a szĂłsz ĂzĂ©t.
Adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt Ă©s borsot, majd folyamatos keverĂ©s mellett csorgasd bele az olĂvaolajat. Ez segĂt a krĂ©mes ĂĄllag kialakĂtĂĄsĂĄban.
Az olĂvaolajat lassan csorgasd bele, hogy emulziĂł kĂ©pzĆdjön, Ă©s a szĂłsz krĂ©mesebb legyen.
VĂ©gĂŒl keverd bele az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt. JĂłl keverd össze, majd hagyd ĂĄllni 10 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A 10 perc pihentetĂ©s elengedhetetlen, hogy a fokhagyma Ă©s a gyömbĂ©r Ăze megfelelĆen Ă©rvĂ©nyesĂŒljön.
A szĂłszt tĂĄlalhatod azonnal, vagy egy lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł ĂŒvegben tĂĄrolhatod a hƱtĆben akĂĄr egy hĂ©tig.
HƱtĆben tĂĄrolva az Ăzek mĂ©g jobban összeĂ©rnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.