Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoa főzése előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a saponinokat, amik kesernyés ízt adhatnak.
A tofut kockázd fel, locsold meg olívaolajjal és lime-lével, majd pirítsd aranybarnára egy serpenyőben. Tedd félre.
A tofu pirítása előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle papírtörlővel, így ropogósabb lesz.
A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz! Alacsony lángon pirítsd.
Add hozzá a curryporral elkevert kókusztejet, és forrald fel. Főzd 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy zöldséglevest.
Keverd bele a főtt quinoát a curry szószba, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még lime-ot, sót vagy borsot.
Tálaláskor helyezd a pirított lime-os tofut a quinoa tetejére, és szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.
A pirított szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, mert könnyen megég!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.