Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd kihűlni.
A quinoa főzése után villával lazítsd fel, hogy ne legyen csomós.
Aprítsd fel a fokhagymát, és egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon 1-2 perc alatt, amíg illatos nem lesz.
Ne hagyd a fokhagymát megégni, mert keserű lesz. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve pirítsd.
Add hozzá a friss spenótot a serpenyőhöz, és párold meg 2-3 percig, amíg összeesik.
A spenót nagyon gyorsan összeesik, ezért ne párold túl. Csak addig, amíg össze nem esik.
A koktélparadicsomokat vágd félbe, és keverd össze a főtt quinoával.
A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízt adó saponinokat.
Add a quinoa keverékhez a párolt spenótot és fokhagymát, majd locsold meg citromlével. Ízesítsd sóval és borssal.
Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá több citromlevet, sót vagy borsot.
Tálaláskor szórd meg a salátát pirított mandulával és friss petrezselyemmel.
A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz és illatos. Így még finomabb lesz a saláta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.