A fokhagymagerezdeket hámozd meg és reszeld finomra. A rozmaring leveleit vágd le az ágról és aprítsd finomra.
A rozmaringot vágd nagyon apróra, mert a nagyobb darabok kellemetlenek lehetnek a mártásban.
Egy kis serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a reszelt fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot, majd pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Folyamatosan kevergesd.
Öntsd hozzá a friss lime levet, a mézet és a rizsecetet. Keverd alaposan össze, és hagyd 3-4 percig lassú tűzön főni, amíg kissé besűrűsödik.
A lime levét frissen facsard, mert úgy a legfinomabb. A bolti lime lé nem adja ugyanazt az ízt.
Ízesítsd sóval és borssal, majd vedd le a tűzről. Ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel.
A botmixer használata opcionális, csak akkor szükséges, ha nem szereted a rozmaring darabokat a mártásban.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsokhoz, halakhoz vagy saláták mellé. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eltartható.
Tálalás előtt kóstold meg a mártást, és ha szükséges, adj hozzá még lime levet, mézet, sót vagy borsot az ízlésednek megfelelően.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.