Készítsd elő az összes hozzávalót: reszeld le a cheddar és a parmezán sajtot, majd hámozd meg és aprítsd fel a fokhagymát.
Minden hozzávalót készíts elő, mert a felfújt készítése gyors folyamat.
A tojásokat törd fel, és egy tálban verd fel őket egy villával. Add hozzá a tejet, sót, borsot, és keverd össze alaposan.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a felfújt szép magas legyen.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a kukoricakeményítőt. A keményítő segít abban, hogy a felfújt könnyedebb legyen.
A kukoricakeményítő helyett használhatsz burgonyakeményítőt is.
Lassan adagold a lisztes keveréket a tojásos masszához, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyen csomós. Az egészet jól keverd össze, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.
A lisztet szitáld a tojásos masszához, hogy ne legyen csomós.
Add hozzá a reszelt cheddar sajtot, parmezánt és az aprított fokhagymát, majd alaposan keverd bele a masszába.
A sajtokat és a fokhagymát egyenletesen keverd el a masszában.
A felfújt sütéséhez válassz egy megfelelő nagyságú hőálló tálat, és kenj meg egy vékony réteg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a felfújt ne ragadjon bele.
A tálat alaposan kend ki vajjal vagy olajjal, hogy a felfújt ne ragadjon bele. Szórd meg egy kevés liszttel is.
Öntsd a masszát a tálba, és előmelegített 180°C-os sütőben süsd kb. 25-30 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarna nem lesz a teteje.
Sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a felfújt összeeshet.
Ha elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni pár percig, mielőtt szeleteled. Így könnyebben szeletelhető és a felfújt is megtartja a formáját.
A felfújtat azonnal tálald, mert ahogy hűl, összeesik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.