Fokhagymås sörös chiliszósz tålalva

Fokhagymås sörös chiliszósz

A chiliszĂłsz az egyik legnĂ©pszerƱbb kiegĂ©szĂ­tƑ vilĂĄgszerte, amely szĂĄmos kultĂșrĂĄban kĂŒlönbözƑ vĂĄltozatokban jelenik meg. Ez a fokhagymĂĄs sörös vĂĄltozat egyesĂ­ti a fƱszeres Ă©s malĂĄtĂĄs Ă­zeket, amely tökĂ©letesen illik grillezett hĂșsokhoz vagy hamburgerekhez. Ahogy a fokhagyma Ă©s a chili pirul az olĂ­vaolajban, az illatok azonnal betöltik a konyhĂĄt, miközben a sör gazdag, malĂĄtĂĄs aromĂĄja tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a csĂ­pƑs jegyeket. Ez a szĂłsz ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs, ha valami izgalmas, fƱszeres Ă­zre vĂĄgysz. A tökĂ©letes chiliszĂłsz titka a friss alapanyagokban Ă©s az Ă­zek egyensĂșlyĂĄban rejlik. Ha erƑsebb szĂłszt szeretnĂ©l, hagyd benne a chili magjait, vagy hasznĂĄlj több paprikĂĄt. A sör tĂ­pusĂĄnak megvĂĄlasztĂĄsa is befolyĂĄsolja az Ă­zvilĂĄgot: vilĂĄgos sörrel könnyedebb, barna sörrel gazdagabb Ă­zt Ă©rhetsz el.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 4 db Friss chili paprika
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 250 ml VilĂĄgos sör
⭕ 100 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 50 g Barnacukor
⭕ 30 ml Ecet
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a hozzĂĄvalĂłkat: a chili paprikĂĄkat mosd meg, vĂĄgd le a szĂĄrukat, Ă©s ha kevĂ©sbĂ© csĂ­pƑs szĂłszt szeretnĂ©l, tĂĄvolĂ­tsd el a magokat. A fokhagymĂĄt Ă©s vöröshagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd aprĂ­tsd finomra.

    A chili paprikĂĄk magjĂĄnak eltĂĄvolĂ­tĂĄsĂĄval csökkentheted a szĂłsz csĂ­pƑssĂ©gĂ©t. HasznĂĄlj gumikesztyƱt a chilik kezelĂ©sĂ©hez, hogy elkerĂŒld a bƑr irritĂĄciĂłjĂĄt.

    2

    Egy közepes serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ az aprĂ­tott vöröshagymĂĄt, Ă©s pĂĄrold ĂŒvegesre 3-4 perc alatt.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a vöröshagymĂĄt, mert megĂ©ghet Ă©s keserƱ Ă­zt adhat a szĂłsznak.

    3

    Add hozzå az aprított fokhagymåt és a chili paprikåt, majd pirítsd tovåbbi 2-3 percig, amíg az aromåk felszabadulnak.

    Vigyåzz, a fokhagyma könnyen megég! Pirítsd alacsony långon, amíg illatos nem lesz.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a vilĂĄgos sört, majd keverd bele a paradicsompĂŒrĂ©t, barnacukrot Ă©s ecetet. Keverd alaposan össze.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ vilĂĄgos sört a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben. A sör hozzĂĄadĂĄsakor Ăłvatosan öntsd, mert sistereghet.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal, majd hagyd a szĂłszt lassĂș tƱzön rotyogni 20-25 percig, amĂ­g besƱrƱsödik.

    FƑzĂ©s közben idƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le az alja.

    6

    MiutĂĄn besƱrƱsödött, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd kicsit hƱlni. EzutĂĄn turmixold simĂĄra botmixerrel vagy turmixgĂ©pben, hogy selymes ĂĄllagot kapj.

    A turmixolĂĄs elƑtt hagyd kicsit hƱlni a szĂłszt, nehogy a forrĂł szĂłsz szĂ©tfröccsenjen. Ha turmixgĂ©pet hasznĂĄlsz, fokozatosan adagold a szĂłszt, hogy elkerĂŒld a tĂșlcsordulĂĄst.

    7

    Töltsd a szĂłszt tiszta ĂŒvegbe, Ă©s tĂĄrold hƱtƑben. KivĂĄlĂłan illik grillezett hĂșsokhoz, hamburgerekhez vagy sĂŒlt zöldsĂ©gekhez.

    SterilizĂĄlt ĂŒvegek hasznĂĄlatĂĄval meghosszabbĂ­thatod a szĂłsz eltarthatĂłsĂĄgĂĄt.