FokhagymĂĄs Yukgaejang tĂĄlalva friss korianderrel

FokhagymĂĄs Yukgaejang

A yukgaejang egy hagyomĂĄnyos koreai Ă©tel, amelyet fƱszeres marhahĂșssal kĂ©szĂ­tenek. Eredetileg a tĂ©li hĂłnapokban fogyasztottĂĄk, mivel melegĂ­tƑ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł hatĂĄsĂș. A fokhagymĂĄs alapĂș leves kĂŒlönlegessĂ©gĂ©t a szĂłjaszĂłsz Ă©s a chili adja, miközben a marhahĂșs lĂĄgy, zamatos textĂșrĂĄja tökĂ©letesen passzol a fƱszeres Ă­zekhez. A leves gazdag, Ă­nycsiklandĂł Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl, Ă©s a friss koriander mindig frissĂ­ti Ă©s gazdagĂ­tja a tĂĄnyĂ©rt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 Ăłra 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g MarhahĂșs (pl. lapocka vagy borda)
⭕ 6 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 db Piros chili paprika
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 csĂ©sze FƑtt rizs
⭕ 2 ek. Görög joghurt
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 l Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd kisebb kockĂĄkra, Ă©s egy nagy edĂ©nyben öntsd fel vĂ­zzel. Forrald fel, majd fƑzd alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten 1-1,5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a hĂșs puha lesz.

    A hosszĂș fƑzĂ©s segĂ­t abban, hogy a hĂșs minden Ă­ze belekerĂŒljön a levesbe.

    2

    A fokhagymĂĄt Ă©s a hagymĂĄt vĂĄgd aprĂłra, a chilipaprikĂĄt pedig szeleteld fel. Egy serpenyƑben, szezĂĄmolajon pirĂ­tsd meg Ƒket, hogy az Ă­zek kioldĂłdjanak.

    A fokhagyma Ă©s a chili pirĂ­tĂĄsa elƑsegĂ­ti, hogy a levesnek mĂ©lyebb, fƱszeresebb Ă­ze legyen.

    3

    A fokhagymĂĄs hagyma-chili keverĂ©ket add hozzĂĄ a fƑzƑlĂ©hez, Ă©s öntsd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt is. Keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 10-15 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha tĂșl csĂ­pƑsnek talĂĄlod, csökkentsd a chili mennyisĂ©gĂ©t, de a fƱszeres alap fontos a yukgaejanghoz.

    4

    A fƑtt rizst tĂĄlald a leveshez, hogy a tĂĄnyĂ©ron gazdagabbĂĄ vĂĄljon. TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrj egy kevĂ©s friss koriandert a tetejĂ©re.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a gazdag, fƱszeres levest.