Fokhagymás Yukgaejang tálalva friss korianderrel

Fokhagymás Yukgaejang

A yukgaejang egy hagyományos koreai étel, amelyet fűszeres marhahússal készítenek. Eredetileg a téli hónapokban fogyasztották, mivel melegítő és tápláló hatású. A fokhagymás alapú leves különlegességét a szójaszósz és a chili adja, miközben a marhahús lágy, zamatos textúrája tökéletesen passzol a fűszeres ízekhez. A leves gazdag, ínycsiklandó ízvilágot kínál, és a friss koriander mindig frissíti és gazdagítja a tányért.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús (pl. lapocka vagy borda)
6 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Piros chili paprika
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 csésze Főtt rizs
2 ek. Görög joghurt
1 csokor Friss koriander
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra, és egy nagy edényben öntsd fel vízzel. Forrald fel, majd főzd alacsony hőmérsékleten 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús puha lesz.

    A hosszú főzés segít abban, hogy a hús minden íze belekerüljön a levesbe.

    2

    A fokhagymát és a hagymát vágd apróra, a chilipaprikát pedig szeleteld fel. Egy serpenyőben, szezámolajon pirítsd meg őket, hogy az ízek kioldódjanak.

    A fokhagyma és a chili pirítása elősegíti, hogy a levesnek mélyebb, fűszeresebb íze legyen.

    3

    A fokhagymás hagyma-chili keveréket add hozzá a főzőléhez, és öntsd hozzá a szójaszószt is. Keverd jól össze, és főzd további 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl csípősnek találod, csökkentsd a chili mennyiségét, de a fűszeres alap fontos a yukgaejanghoz.

    4

    A főtt rizst tálald a leveshez, hogy a tányéron gazdagabbá váljon. Tálalás előtt szórj egy kevés friss koriandert a tetejére.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a gazdag, fűszeres levest.