Fokhagymás zöldborsmártás tálalva

Fokhagymás zöldborsmártás

A fokhagymás zöldborsmártás egy klasszikus ízvilágú szósz, amely a bors fűszerességét és a fokhagyma aromáját ötvözi egy selymes, krémes alapban. Az ilyen mártások népszerűek az európai konyhában, különösen Franciaországban, ahol steak mellé gyakran kínálják őket. Ez a recept nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem rendkívül sokoldalú is, hiszen szinte bármilyen húsételt feldob. Készítsd el otthon, és élvezd az éttermi minőséget saját konyhádban!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Zöldbors
2 gerezd Fokhagyma
30 g Vaj
200 ml Tejszín
100 ml Húsleves alaplé
1 csipet Frissen őrölt bors
1 csipet
1 tk. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a fokhagymát, és vágd apróra. A zöldborsot törd meg enyhén egy kés lapjával, hogy az aromái felszabaduljanak.

    A fokhagymát ne zúzd össze, mert keserű lehet. A kés lapjával való enyhe összetörés segít, hogy a zöldbors íze jobban kijöjjön.

    2

    Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat az olívaolajjal együtt, hogy ne égjen meg, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd illatosra.

    Az olívaolaj segít, hogy a vaj ne égjen meg. A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá a zöldborsot, és pirítsd tovább 1-2 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.

    A zöldborsot ne pirítsd túl sokáig, mert elveszíti az ízét.

    4

    Öntsd fel a húsleves alaplével, és forrald fel. Lassú tűzön főzd 5 percig, hogy az alap ízei összeérjenek.

    Használj jó minőségű húsleves alaplét a legjobb íz érdekében. Ha nincs húsleves alapléd, használhatsz zöldségleves alaplét is.

    5

    Add hozzá a tejszínt, majd keverd össze alaposan. Főzd további 5-7 percig, amíg a mártás besűrűsödik.

    A tejszínt forralás után add hozzá, hogy ne csapódjon ki. A mártás sűrűségét a főzési idővel szabályozhatod.

    6

    Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. Keverd meg alaposan, és hagyd még egy percig főni.

    Kóstold meg a mártást, mielőtt sóval ízesíted, mert a húsleves alaplé is tartalmazhat sót.

    7

    Tálald azonnal sült húsok vagy steak mellé, vagy tárold légmentesen zárható edényben a hűtőben.

    A mártást hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.