Fokhagymås zöldborsmårtås tålalva

Fokhagymås zöldborsmårtås

A fokhagymĂĄs zöldborsmĂĄrtĂĄs egy klasszikus Ă­zvilĂĄgĂș szĂłsz, amely a bors fƱszeressĂ©gĂ©t Ă©s a fokhagyma aromĂĄjĂĄt ötvözi egy selymes, krĂ©mes alapban. Az ilyen mĂĄrtĂĄsok nĂ©pszerƱek az eurĂłpai konyhĂĄban, kĂŒlönösen FranciaorszĂĄgban, ahol steak mellĂ© gyakran kĂ­nĂĄljĂĄk Ƒket. Ez a recept nemcsak egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, hanem rendkĂ­vĂŒl sokoldalĂș is, hiszen szinte bĂĄrmilyen hĂșsĂ©telt feldob. KĂ©szĂ­tsd el otthon, Ă©s Ă©lvezd az Ă©ttermi minƑsĂ©get sajĂĄt konyhĂĄdban!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 ek. Zöldbors
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 100 ml HĂșsleves alaplĂ©
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt bors
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 tk. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Håmozd meg a fokhagymåt, és vågd apróra. A zöldborsot törd meg enyhén egy kés lapjåval, hogy az aromåi felszabaduljanak.

    A fokhagymĂĄt ne zĂșzd össze, mert keserƱ lehet. A kĂ©s lapjĂĄval valĂł enyhe összetörĂ©s segĂ­t, hogy a zöldbors Ă­ze jobban kijöjjön.

    2

    Egy közepes serpenyƑben olvaszd meg a vajat az olĂ­vaolajjal egyĂŒtt, hogy ne Ă©gjen meg, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd illatosra.

    Az olĂ­vaolaj segĂ­t, hogy a vaj ne Ă©gjen meg. A fokhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱ lesz.

    3

    Add hozzå a zöldborsot, és pirítsd tovåbb 1-2 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.

    A zöldborsot ne pirĂ­tsd tĂșl sokĂĄig, mert elveszĂ­ti az Ă­zĂ©t.

    4

    Öntsd fel a hĂșsleves alaplĂ©vel, Ă©s forrald fel. LassĂș tƱzön fƑzd 5 percig, hogy az alap Ă­zei összeĂ©rjenek.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ hĂșsleves alaplĂ©t a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben. Ha nincs hĂșsleves alaplĂ©d, hasznĂĄlhatsz zöldsĂ©gleves alaplĂ©t is.

    5

    Add hozzĂĄ a tejszĂ­nt, majd keverd össze alaposan. FƑzd tovĂĄbbi 5-7 percig, amĂ­g a mĂĄrtĂĄs besƱrƱsödik.

    A tejszĂ­nt forralĂĄs utĂĄn add hozzĂĄ, hogy ne csapĂłdjon ki. A mĂĄrtĂĄs sƱrƱsĂ©gĂ©t a fƑzĂ©si idƑvel szabĂĄlyozhatod.

    6

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s frissen Ƒrölt borssal. Keverd meg alaposan, Ă©s hagyd mĂ©g egy percig fƑni.

    KĂłstold meg a mĂĄrtĂĄst, mielƑtt sĂłval Ă­zesĂ­ted, mert a hĂșsleves alaplĂ© is tartalmazhat sĂłt.

    7

    TĂĄlald azonnal sĂŒlt hĂșsok vagy steak mellĂ©, vagy tĂĄrold lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nyben a hƱtƑben.

    A mĂĄrtĂĄst hƱtƑben tĂĄrolva 2-3 napig elĂĄll.