A földimogyorót durvára vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük.
A földimogyoró egy kicsit pirítható, hogy még intenzívebb ízt adjon.
A zöld paprikát, sárgarépát és burgonyát vékony csíkokra vágjuk.
A zöldségeket minél vékonyabban vágjuk, hogy könnyebben ropogósra süljenek.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, hogy a kakiage-t majd abban süssük ki.
A megfelelő hőmérséklet ellenőrzéséhez dobd a forró olajba egy kis darab burgonyát: ha az azonnal bugyogni kezd, akkor jó a hőmérséklet.
A zöldségeket és a földimogyorót összeöntjük egy tálban, és keverünk rajta egy csipet sót.
A zöldségek és földimogyoró keverésénél ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlanak el.
A tésztát a tálba öntjük, és alaposan összekeverjük a zöldségekkel.
A tésztát ne keverd túl erősen, hogy ne váljon túl sűrűvé.
A zöldséges keveréket egyenként formáljuk golyókká, majd óvatosan helyezzük a forró olajba.
Ne tedd túl sok kakiage-t egyszerre az olajba, hogy ne hűtsd le az olajat.
Süssük a kakiage-t aranybarnára, majd szűrőkanállal emeljük ki az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Sütés után ne hagyd sokáig az olajban, hogy megőrizzük a ropogós állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.