Földimogyorós tangsuyuk, édes-savanyú csirke pirított földimogyoróval tálalva

Földimogyorós tangsuyuk

A tangsuyuk egy hagyományos kínai étel, amely édes-savanyú szószban sült csirkét tartalmaz. A földimogyoró hozzáadása egy új, különleges ízt ad a klasszikus ételnek. A szósz édes, sós és enyhén savanyú, így tökéletesen illeszkedik a ropogós csirkehúshoz és a pirított mogyoróhoz. Az étel népszerű választás a kínai konyha szerelmesei számára, mivel gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (bőr nélküli csirkemell)
100 g Kukoricaliszt
1 db Tojás
100 g Földimogyoró
1 db Piros paprika
100 ml Víz
2 ek. Cukor
3 ek. Fehér ecet
50 g Sójabab csíra
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
3 ek. Olaj
500 ml Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd pácold be szójaszósszal, cukorral, reszelt fokhagymával és gyömbérrel, és hagyd pihenni legalább 30 percig.

    A pác segít abban, hogy a hús ízesebb legyen, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    2

    A kukoricalisztet keverd össze egy tojással és egy kevés vízzel, hogy sűrű, sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyen rá tudj kenni a csirkére.

    3

    A csirkedarabokat mártsd bele a kukoricalisztes masszába, majd bő olajban süsd meg őket aranybarnára.

    A csirkét 2-3 adagban süsd meg, hogy egyenletesen ropogósra süljenek, és ne legyenek túl zsúfoltak a serpenyőben.

    4

    A földimogyorót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg illatos és enyhén aranybarna nem lesz. Ha megpirult, aprítsd fel darabokra.

    A pirított földimogyoró gazdag ízt ad a tangsuyuknak, így ne hagyd ki.

    5

    A szószhoz a vizet, cukrot, fehér ecetet és egy kis sót keverd össze, majd forrald fel egy serpenyőben.

    Ha szeretnéd, egy kis szezámmagot is tehetsz a szószba, hogy még különlegesebb legyen.

    6

    A sült csirkét tedd egy tálba, majd öntsd rá a forró szószt. Add hozzá a pirított földimogyorót és a szójaszószt, majd alaposan keverd össze.

    Egy kis friss szezámmaggal még finomabbá teheted a tálalást.

    7

    Tálalás előtt szórd meg szójaszószra és pirospaprikára a tetejét, és tálald friss szójaszórával.

    A szezámmag friss ízt ad az ételhez, miközben szép díszítő hatása is van.