Földimogyorós Tangyuan, kínai desszert rizsliszt golyókkal, friss korianderrel

Földimogyorós Tangyuan

A tangyuan egy hagyományos kínai desszert, amelyet különböző töltelékekkel készítenek. A földimogyorós változat különösen ínycsiklandó, mivel a földimogyoró édes és gazdag ízét a rizsliszt tésztája tökéletesen kiegészíti. Ez az édesség különösen kedvelt a kínai újév ünnepén, és a friss korianderrel tálalva még inkább kiemeli az étel ízét. A tangyuan az édességek világában a textúrák csodája, hiszen kívül puha és enyhén rágós, míg belül gazdag és édes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
150 ml Víz
100 g Földimogyoró
30 g Cukor
1 ek. Szezámmag
1 ek. Szezámmagolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a vizet alaposan keverd össze, hogy lágy tésztát kapj. A tészta ne legyen túl kemény, de ne is legyen túl lágy.

    Ha túl lágy a tészta, adj hozzá még egy kis rizslisztet, hogy formázható legyen.

    2

    A földimogyorót pirítsd meg egy serpenyőben, majd őröld meg egy mozsárban vagy aprítógépben, hogy finom porrá váljon.

    A friss, pirított földimogyoró intenzívebb ízt ad az édességnek.

    3

    A megőrölt földimogyorót keverd össze a cukorral és a szezámmaggal. Ezt a keveréket tedd félre, hogy a tésztába tölthesd.

    Ha szeretnéd, egy kis szezámmagolajat is hozzáadhatsz a töltelékhez, hogy gazdagabb ízt kapj.

    4

    A rizslisztből formázz kis golyókat, és mindegyik közepébe tegyél egy kevés földimogyorós tölteléket. A tésztát gondosan zárd be, hogy a töltelék ne szivárogjon ki főzés közben.

    Ne túl nagy golyókat formázz, hogy könnyebben főjenek át a tangyuanok.

    5

    Egy nagy edényben forralj vizet, majd add hozzá a tésztagolyókat. Főzd őket 5-7 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    Amikor a golyók a víz tetejére emelkednek, akkor biztosan átfőttek.

    6

    Miután megfőttek, tálald a földimogyorós tangyuanokat egy tálban, és locsold meg szezámmagolajjal a friss, aromás ízért.

    A szezámmagolaj nemcsak ízt ad, hanem egy kis fényt is ad a tangyuanoknak.