A rizslisztet és a vizet alaposan keverd össze, hogy lágy tésztát kapj. A tészta ne legyen túl kemény, de ne is legyen túl lágy.
Ha túl lágy a tészta, adj hozzá még egy kis rizslisztet, hogy formázható legyen.
A földimogyorót pirítsd meg egy serpenyőben, majd őröld meg egy mozsárban vagy aprítógépben, hogy finom porrá váljon.
A friss, pirított földimogyoró intenzívebb ízt ad az édességnek.
A megőrölt földimogyorót keverd össze a cukorral és a szezámmaggal. Ezt a keveréket tedd félre, hogy a tésztába tölthesd.
Ha szeretnéd, egy kis szezámmagolajat is hozzáadhatsz a töltelékhez, hogy gazdagabb ízt kapj.
A rizslisztből formázz kis golyókat, és mindegyik közepébe tegyél egy kevés földimogyorós tölteléket. A tésztát gondosan zárd be, hogy a töltelék ne szivárogjon ki főzés közben.
Ne túl nagy golyókat formázz, hogy könnyebben főjenek át a tangyuanok.
Egy nagy edényben forralj vizet, majd add hozzá a tésztagolyókat. Főzd őket 5-7 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Amikor a golyók a víz tetejére emelkednek, akkor biztosan átfőttek.
Miután megfőttek, tálald a földimogyorós tangyuanokat egy tálban, és locsold meg szezámmagolajjal a friss, aromás ízért.
A szezámmagolaj nemcsak ízt ad, hanem egy kis fényt is ad a tangyuanoknak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.