Főtt batáta citromlével és friss petrezselyemmel tálalva

Főtt batáta citromlével

A batáta, vagy más néven édesburgonya, rendkívül népszerű a világ számos részén. A citromlével való kombinációja különösen ínycsiklandó, mivel a citrom friss és fanyar íze tökéletesen kiegészíti a batáta természetes édes ízét. Ezt az ételt számos kultúrában fogyasztják, és köretként vagy önálló ételként is tökéletes választás. A főtt batáta citromlével a legjobb frissen tálalva, és könnyen elkészíthető étel, amely bármely étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Batáta
2 ek. Citromlé
1 tk.
2 ek. Olaj
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A batátát alaposan mosd meg, majd hámozd meg és vágd kisebb kockákra.

    Ha nem szeretnéd teljesen meghámozni a batátát, akkor a héját is rajta hagyhatod, így megőrzi tápanyagait.

    2

    Tedd a felkockázott batátát egy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd 15-20 percig, amíg meg nem puhul.

    A batáta akkor jó, ha könnyedén villával áttörhető.

    3

    Amíg a batáta fő, egy kis serpenyőben hevíts olajat, majd tedd bele a felaprított petrezselymet. Pirítsd őket pár percig, hogy kiadja az ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    A petrezselyem könnyen megéghet, ezért mindig figyeld, amikor pirítod.

    4

    Miután a batáta megfőtt, szűrd le, és tedd egy tálba. Adj hozzá sót, citromlevet, és alaposan keverd össze.

    A citromlé friss ízt ad a batátának, és segít kiemelni a természetes édességét.

    5

    Tálald a kész főtt batátát a pirított petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem frissességet ad, és gyönyörű színt is kölcsönöz az ételnek.