A batátát alaposan mosd meg, majd hámozd meg és vágd kisebb kockákra.
Ha nem szeretnéd teljesen meghámozni a batátát, akkor a héját is rajta hagyhatod, így megőrzi tápanyagait.
Tedd a felkockázott batátát egy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd 15-20 percig, amíg meg nem puhul.
A batáta akkor jó, ha könnyedén villával áttörhető.
Amíg a batáta fő, egy kis serpenyőben hevíts olajat, majd tedd bele a felaprított petrezselymet. Pirítsd őket pár percig, hogy kiadja az ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
A petrezselyem könnyen megéghet, ezért mindig figyeld, amikor pirítod.
Miután a batáta megfőtt, szűrd le, és tedd egy tálba. Adj hozzá sót, citromlevet, és alaposan keverd össze.
A citromlé friss ízt ad a batátának, és segít kiemelni a természetes édességét.
Tálald a kész főtt batátát a pirított petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem frissességet ad, és gyönyörű színt is kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.