Főtt batáta fokhagymával és friss petrezselyemmel tálalva

Főtt batáta fokhagymával

A batáta, vagy más néven édesburgonya, rendkívül népszerű a világ számos részén. A fokhagymával való kombinációja különösen ínycsiklandó, mivel a fokhagyma mély, fűszeres íze tökéletesen kiegészíti a batáta természetes édes ízét. Ezt az ételt számos kultúrában fogyasztják, és köretként vagy önálló ételként is tökéletes választás. A főtt batáta fokhagymával a legjobb frissen tálalva, és könnyen elkészíthető étel, amely bármely étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Batáta
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A batátát alaposan mosd meg, majd hámozd meg és vágd kisebb kockákra.

    Ha nem szeretnéd teljesen meghámozni a batátát, akkor a héját is rajta hagyhatod, így megőrzi tápanyagait.

    2

    A fokhagymát zúzd össze vagy reszeld le.

    Friss fokhagymát használj, mert az erősebb ízt ad a főtt batátának.

    3

    Egy lábasban forralj fel vizet, majd tedd bele a batátát. Főzd 15-20 percig, amíg meg nem puhul.

    A batáta akkor jó, ha könnyedén villával áttörhető.

    4

    Amíg a batáta fő, egy kis serpenyőben hevíts olajat, majd tedd bele a zúzott fokhagymát. Pirítsd őket pár percig, hogy kiadja az ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért mindig figyeld, amikor pirítod.

    5

    Miután a batáta megfőtt, szűrd le, és tedd egy tálba. Add hozzá a pirított fokhagymát, a sót, a borsot, és keverd össze.

    A batáta még jobb lesz, ha egy kevés citromlevet is csepegtetsz rá, hogy frissebb íze legyen.

    6

    Tálald a kész főtt batátát friss petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem friss ízt ad, és gyönyörű színt is kölcsönöz az ételnek.