A batátákat alaposan mosd meg, hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben főjenek.
Ha a batátát egyenlő méretű darabokra vágod, egyenletesebben fognak főni.
Tedd a batátákat egy lábasba, önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és forrald fel.
Ha gyorsítani szeretnél, használj forró vizet, hogy hamarabb felforrjon.
A forrás után csökkentsd a hőt, és főzd a batátát 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.
A batáta akkor kész, ha egy villa könnyen beleszúrható.
Amikor a batáta elkészült, öntsd le róla a vizet, és tedd át egy tálba.
Hagyj egy kevés vizet a tál alján, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Locsold meg olívaolajjal, majd ízesítsd sóval, borssal és frissen zúzott fokhagymával.
Az olívaolaj nemcsak ízt ad, hanem segít, hogy a batáta finom puha maradjon.
Végül szórd meg friss petrezselyemmel tálalás előtt, hogy szép színt és friss ízt adjon neki.
A friss petrezselyem különleges frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.