Főtt batáta olívaolajjal, friss petrezselyemmel díszítve

Főtt batáta olívaolajjal

A batáta, vagy más néven édesburgonya, gazdag tápanyagokban és egyedülálló ízvilággal rendelkezik. Az olívaolajjal és fűszerekkel készült főtt batáta egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely tökéletes köretként vagy könnyű főételként is tálalható. A friss petrezselyem díszítés frissességet ad az ételnek, és kiemeli a batáta természetes édességét. Az étel gyorsan elkészíthető, és igazi tápláló finomság.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Batáta
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A batátákat alaposan mosd meg, hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben főjenek.

    Ha a batátát egyenlő méretű darabokra vágod, egyenletesebben fognak főni.

    2

    Tedd a batátákat egy lábasba, önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és forrald fel.

    Ha gyorsítani szeretnél, használj forró vizet, hogy hamarabb felforrjon.

    3

    A forrás után csökkentsd a hőt, és főzd a batátát 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A batáta akkor kész, ha egy villa könnyen beleszúrható.

    4

    Amikor a batáta elkészült, öntsd le róla a vizet, és tedd át egy tálba.

    Hagyj egy kevés vizet a tál alján, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    5

    Locsold meg olívaolajjal, majd ízesítsd sóval, borssal és frissen zúzott fokhagymával.

    Az olívaolaj nemcsak ízt ad, hanem segít, hogy a batáta finom puha maradjon.

    6

    Végül szórd meg friss petrezselyemmel tálalás előtt, hogy szép színt és friss ízt adjon neki.

    A friss petrezselyem különleges frissességet ad az ételnek.