A paradicsomokat hámozd meg, magozd ki, majd vágd apró darabokra.
A paradicsomok könnyebb meghámozásához vágd be a héjukat kereszt alakban, majd dobd őket forró vízbe 30 másodpercre. Ezután könnyen lehúzhatod a héjukat.
Az olívaolajat melegítsd fel egy serpenyőben, és dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Dinszteléshez használd alacsony lángot, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg, hanem szépen megpuhuljon és édes ízt adjon.
Add hozzá a paradicsomdarabokat, és főzd közepes lángon 10-15 percig.
Főzés közben időnként keverd meg a paradicsomot, hogy ne ragadjon le az edény aljára.
Keverd bele a friss bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, sót, borsot és cukrot.
A friss fűszernövények intenzívebb ízt adnak a szósznak. Ha nincs friss, használhatsz szárítottat is, de abból kevesebb kell.
Főzd további 5-10 percig, amíg a szósz sűrűvé válik és az ízek összeérnek.
Ha a szósz túl savanyú lenne, adj hozzá egy kevés cukrot, hogy kiegyensúlyozd az ízeket.
Tálald friss tésztával, grillezett zöldségekkel vagy húsokkal.
A szószt tálalás előtt pihentesd egy kicsit, hogy az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.