Frango Xadrez Vegano tálalva, tofuval és friss zöldségekkel

Frango Xadrez Vegano

A Frango Xadrez egy híres brazil étel, amelyet hagyományosan csirkehússal készítenek. Az étel a kínai és brazil konyhák keveredéséből született, és az évek során számos változaton ment keresztül. A vegán verzióban a csirkét tofuval helyettesítjük, így még ínycsiklandóbbá téve a fogást a vegán étrend követőinek. A Frango Xadrez Vegano egyszerre gazdag ízvilágú és egészséges, tele van friss zöldségekkel, és tökéletes választás egy gyors, tápanyagban gazdag étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
1 db Kaliforniai paprika
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
200 g Zöldbab
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd fel kis kockákra. Ha szükséges, nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, hogy jobban át tudja venni az ízeket.

    A tofu víztartalmának csökkentése érdekében érdemes papírtörlővel felitatni a felesleges nedvességet.

    2

    A sárgarépát és a kaliforniai paprikát szeleteld fel vékony csíkokra, a hagymát pedig apróra vágd.

    A zöldségeket azonos méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek, és szépen mutassanak a tálaláskor.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a tofut. Pirítsd meg, amíg aranybarnára sül, majd vedd ki és tedd félre.

    A tofu pirításakor ügyelj arra, hogy ne túl zsúfolj be mindent egyszerre a serpenyőbe, mert akkor nem lesz szép, ropogós.

    4

    A serpenyőbe tedd bele az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert gyorsan megéghet és keserűvé válhat.

    5

    Add hozzá a sárgarépát, kaliforniai paprikát és zöldbabot, majd pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak, de még ropogósak maradnak.

    A zöldségeket közepes hőmérsékleten pirítsd, hogy ne veszítsenek el túl sok tápanyagot, és szép színük megmaradjon.

    6

    Tedd vissza a tofut a serpenyőbe, és öntsd rá a szójaszószt. Keverd össze, hogy minden egyenletesen bevonódjon a szójaszószal.

    Ha szeretnéd még intenzívebbé tenni az ízeket, adj hozzá egy kevés szezámolajat is.

    7

    Szórd meg a kész ételt szezámmaggal és tálald rizzsel vagy akár friss salátával.

    A szezámmag nemcsak ízesíti, hanem egy extra ropogós textúrát is ad az ételnek.