A zsemlemorzsát áztasd be a tejbe, hogy megpuhuljon.
Ha gyorsan szeretnél dolgozni, meleg tejet használhatsz, így a zsemlemorzsa gyorsabban felszívja a folyadékot.
A húsokat egy nagy tálban keverd össze, majd add hozzá a tojást, az áztatott zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, sót és borsot. Alaposan keverd össze, hogy homogén masszát kapj.
A masszát ne keverd túl sokáig, mert akkor a hús túlságosan össze fog állni, és nem lesz olyan puha.
Formázz a húsból közepes méretű gombócokat vagy lapos korongokat.
Ha a kezed ragad, vizes kézzel könnyebben formázhatod a húsgolyókat.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben közepes hőfokon, és süsd meg a frikadelleket minden oldalról aranybarnára, körülbelül 5-7 percig.
Ne tegyél túl sok frikadellert egyszerre a serpenyőbe, hogy könnyebben átforgathatóak legyenek.
Amikor elkészültek, szedd ki őket a serpenyőből és tálald melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.