Frikadeller petrezselyemmel, ropogós és ínycsiklandó húsgolyók

Frikadeller petrezselyemmel

A frikadeller egy hagyományos dán étel, amelyet őrölt húsból készítenek, és gyakran petrezselyemmel ízesítenek. Az étel több változatban is elérhető, de a dán verzió a legnépszerűbb, és a helyi családi étkezések középpontjában áll. A petrezselyem friss íze és a húsgolyók ropogós külsője ideálissá teszi ezt az ételt egy ínycsiklandó főétkezéshez. A frikadeller-t gyakran főtt krumplival, párolt zöldségekkel vagy egy finom mártással tálalják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Őrölt marhahús
250 g Őrölt sertéshús
1 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
100 ml Tej
2 ek. Petrezselyem
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zsemlemorzsát áztasd be a tejbe, hogy megpuhuljon.

    Ha gyorsan szeretnél dolgozni, meleg tejet használhatsz, így a zsemlemorzsa gyorsabban felszívja a folyadékot.

    2

    A húsokat egy nagy tálban keverd össze, majd add hozzá a tojást, az áztatott zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, sót és borsot. Alaposan keverd össze, hogy homogén masszát kapj.

    A masszát ne keverd túl sokáig, mert akkor a hús túlságosan össze fog állni, és nem lesz olyan puha.

    3

    Formázz a húsból közepes méretű gombócokat vagy lapos korongokat.

    Ha a kezed ragad, vizes kézzel könnyebben formázhatod a húsgolyókat.

    4

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben közepes hőfokon, és süsd meg a frikadelleket minden oldalról aranybarnára, körülbelül 5-7 percig.

    Ne tegyél túl sok frikadellert egyszerre a serpenyőbe, hogy könnyebben átforgathatóak legyenek.

    5

    Amikor elkészültek, szedd ki őket a serpenyőből és tálald melegen.