A zöldségeket reszeld le finomra, majd egy serpenyőben olajon párold meg őket, amíg megpuhulnak.
A zöldségek legyenek jól lecsöpögtetve, hogy ne legyen túl vizes a keverék, és könnyebben formázható legyen.
A rizst főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd hagyd kihűlni.
A rizs elkészítésekor érdemes egy kevés olajat adni a vízhez, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
A tojást, zsemlemorzsát, petrezselymet, fokhagymát, sót és borsot tedd egy nagy tálba. Keverd össze a kihűlt rizst és a megpárolt zöldségeket is.
Ha túl sűrű a keverék, adj hozzá egy kis vízet vagy tejet, hogy könnyebben formázható legyen.
A masszából formálj kis golyókat vagy laposabb pogácsákat.
Ha a massza túl ragacsos, enyhén nedves kézzel dolgozz, hogy ne ragadjon hozzá.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd mindkét oldalukat süsd aranybarnára és ropogósra, kb. 5-7 percig.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a frikadellek egyenletesen süljenek meg.
Miután elkészültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
Hagyd pihenni egy kicsit, hogy a frikadellek ne legyenek túl forrók, és az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.