Frikadeller zöldségekkel, ropogósra sütve

Frikadeller zöldséges változatban

A frikadeller egy tradicionális dán étel, amelyet többféle módon lehet elkészíteni. A klasszikus változatban húsos, ám egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vegetáriánus, zöldséges változata is. A zöldséges frikadeller finom, egészséges alternatívát kínál a hússal készült változathoz, és kiválóan illik köretként vagy önálló ételként is. A ropogós külső és a szaftos belső egy igazán ínycsiklandó kombináció, amely bármely étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Zöldséges keverék (pl. sárgarépa, cukkini, hagyma)
100 g Rizs
1 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
2 ek. Petrezselyem
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket reszeld le finomra, majd egy serpenyőben olajon párold meg őket, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek legyenek jól lecsöpögtetve, hogy ne legyen túl vizes a keverék, és könnyebben formázható legyen.

    2

    A rizst főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd hagyd kihűlni.

    A rizs elkészítésekor érdemes egy kevés olajat adni a vízhez, hogy a szemek ne ragadjanak össze.

    3

    A tojást, zsemlemorzsát, petrezselymet, fokhagymát, sót és borsot tedd egy nagy tálba. Keverd össze a kihűlt rizst és a megpárolt zöldségeket is.

    Ha túl sűrű a keverék, adj hozzá egy kis vízet vagy tejet, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    A masszából formálj kis golyókat vagy laposabb pogácsákat.

    Ha a massza túl ragacsos, enyhén nedves kézzel dolgozz, hogy ne ragadjon hozzá.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd mindkét oldalukat süsd aranybarnára és ropogósra, kb. 5-7 percig.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a frikadellek egyenletesen süljenek meg.

    6

    Miután elkészültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Hagyd pihenni egy kicsit, hogy a frikadellek ne legyenek túl forrók, és az ízek jobban összeérjenek.