Friss gyümölcstorta szeletek díszítve gyümölcsökkel

Friss gyümölcstorta

A friss gyümölcstorta tökéletes választás a nyári hónapokra, amikor a szezonális gyümölcsök a legízletesebbek. Ez a torta nemcsak gyönyörű, de könnyű és frissítő is, így bármilyen alkalomra ideális. Az egyszerű alaprecept lehetővé teszi, hogy saját ízlésed szerint variáld a gyümölcsöket, legyen az eper, áfonya, málna vagy akár barack. A zselatinos bevonat megóvja a gyümölcsök frissességét, miközben fényes és vonzó megjelenést biztosít.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
100 g Vaj
100 g Cukor
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Vaníliás cukor
1 cs. Sütőpor
500 g Friss gyümölcs (eper, málna, áfonya)
10 g Zselatin
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy tortaformát és szórj bele egy kevés lisztet, hogy ne ragadjon.

    Használj sütőpapírt az aljára, így biztosan nem ragad le a tészta.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a vaníliás cukrot. Add hozzá a vajat és dolgozd el morzsás állagúra.

    A vajat hidegen, kockázva add hozzá, így könnyebb morzsás állagúra dolgozni.

    3

    Keverd bele a tojásokat és a tejet, majd dolgozd simára a tésztát. Öntsd a tortaformába és simítsd el.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók összeállnak, különben a torta kemény lehet.

    4

    Süsd a tésztát 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd kihűlni, mielőtt kiveszed a formából.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta átsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, süsd még pár percig.

    5

    Készítsd el a zselatint: keverd össze a zselatint a vízzel, majd lassan melegítsd, amíg teljesen feloldódik.

    Ne forrald a zselatint, mert elveszíti a zselésítő képességét.

    6

    A kihűlt tortaalapra rendezd el a friss gyümölcsöket, majd óvatosan öntsd rá a langyos zselatint, hogy mindenhol bevonja a gyümölcsöket.

    A gyümölcsöket előre vágd fel és rendezd el a tortán, hogy szép legyen a látvány. A zselatin ne legyen túl forró, különben megolvasztja a tortaalapot.

    7

    Helyezd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy a zselatin megdermedjen. Tálalás előtt szeleteld fel és díszítsd extra gyümölcsökkel.

    A tortát a hűtőben fedd le fóliával, hogy ne száradjon ki a teteje.