A padlizsánt mosd meg, vágd félkarikákra vagy kockákra. Egy nagyobb serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat, és pirítsd meg a padlizsánt kb. 6-8 perc alatt, amíg megpuhul és aranybarna lesz.
Ha túl sok padlizsánt teszel egyszerre a serpenyőbe, inkább két adagban süsd, hogy szépen megpiruljon, ne csak párolódjon.
Eközben verd fel a tojásokat egy nagy tálban, majd add hozzá a tejet, sót és borsot. Keverd simára.
A tejtől könnyedebb és szaftosabb lesz a frittata állaga – ne hagyd ki!
Keverd a sült padlizsánt a tojásos keverékhez, majd óvatosan forgasd bele a felkockázott feta sajtot úgy, hogy darabos maradjon.
A fetát ne keverd túl intenzíven, mert elveszítheti a karakteres állagát és széteshet.
Egy sütőálló serpenyőt melegíts elő 1 evőkanál olívaolajjal. Öntsd bele a tojásos keveréket, és süsd 4-5 percig közepes lángon, míg az alja megszilárdul.
Ne keverd már a serpenyőben, csak simítsd el a tetejét, hogy egyenletesen süljön meg.
Tedd az előmelegített, 180°C-os sütőbe és süsd további 10-12 percig, míg a teteje is megszilárdul és aranyszínű lesz.
A sütési idő végén ellenőrizd egy villával: ha nem marad rajta nyers tojás, elkészült.
Vedd ki a frittatát, hagyd pár percig pihenni, majd szórd meg aprított petrezselyemmel. Melegen vagy szobahőmérsékleten is tálalható.
Frissen a legfinomabb, de hidegen is remek, például uzsonnára vagy piknikre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.