Frittata spenóttal és fetával, frissen tálalva

Frittata spenóttal és fetával

A frittata egy hagyományos olasz étel, amelyet gyakran készítenek reggelire vagy ebédre. Az olasz frittata általában tojásból és különféle zöldségekből készül, de ma már számos variációja létezik, amelyek különböző sajtokat, húsokat vagy zöldségeket tartalmaznak. A spenóttal és fetával készült frittata a friss zöldségek és a sós feta sajt kombinációja miatt különösen finom és tápláló. Ez az étel egy remek választás azok számára, akik szeretnének egy könnyed, mégis ínycsiklandó ételt fogyasztani.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
200 g Spenót (friss)
100 g Feta sajt
1 db Hagyma
2 szegfű Fokhagyma
100 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
0.5 tk. Piros paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor keserűvé válik. Figyelj arra, hogy csak enyhén aranybarna legyen.

    2

    Add hozzá a friss spenótot a serpenyőhöz, és főzd 2-3 percig, amíg a spenót megfonnyad.

    A spenótnak elég, ha csak annyira fonnyad meg, hogy a levelek összeesnek. Ne főzd túl!

    3

    Közben egy tálban verd fel a tojásokat a tejjel, sóval, borssal és piros paprikával.

    A tej krémesebbé teszi a frittatát, de ha nem szereted a tej ízét, egy kis tejszín is adhat neki egy gazdagabb textúrát.

    4

    A feta sajtot morzsold bele a tojásos keverékbe, majd öntsd rá a spenótra a serpenyőben.

    A feta sajt nemcsak ízesíti, hanem krémessé is teszi a frittatát. Ha vegán változatot szeretnél, használj növényi sajtot.

    5

    Főzd alacsony lángon 8-10 percig, amíg a tojás meg nem szilárdul, és a frittata alja aranybarna lesz. Ha szükséges, a serpenyőt a sütőbe is teheted, hogy a teteje is megsüljön.

    Ha a frittata teteje nem sül meg teljesen, egy kis sütőben való pihentetés segíthet. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg.

    6

    Vágd fel a kész frittatát szeletekre, és tálald melegen.

    A frittata hidegen is finom, így akár előre is elkészítheted, és később is fogyaszthatod.