A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor keserűvé válik. Figyelj arra, hogy csak enyhén aranybarna legyen.
Add hozzá a friss spenótot a serpenyőhöz, és főzd 2-3 percig, amíg a spenót megfonnyad.
A spenótnak elég, ha csak annyira fonnyad meg, hogy a levelek összeesnek. Ne főzd túl!
Közben egy tálban verd fel a tojásokat a tejjel, sóval, borssal és piros paprikával.
A tej krémesebbé teszi a frittatát, de ha nem szereted a tej ízét, egy kis tejszín is adhat neki egy gazdagabb textúrát.
A feta sajtot morzsold bele a tojásos keverékbe, majd öntsd rá a spenótra a serpenyőben.
A feta sajt nemcsak ízesíti, hanem krémessé is teszi a frittatát. Ha vegán változatot szeretnél, használj növényi sajtot.
Főzd alacsony lángon 8-10 percig, amíg a tojás meg nem szilárdul, és a frittata alja aranybarna lesz. Ha szükséges, a serpenyőt a sütőbe is teheted, hogy a teteje is megsüljön.
Ha a frittata teteje nem sül meg teljesen, egy kis sütőben való pihentetés segíthet. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg.
Vágd fel a kész frittatát szeletekre, és tálald melegen.
A frittata hidegen is finom, így akár előre is elkészítheted, és később is fogyaszthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.