Frittata tonhallal és kapribogyóval, friss zöldségekkel tálalva

Frittata tonhallal és kapribogyóval

A frittata egy klasszikus olasz étel, amelyet gyakran készítenek különféle zöldségekkel, húsokkal vagy halakkal. A tonhalla és kapribogyóval gazdagított változat egy friss és ínycsiklandó étel, amely könnyedén variálható az egyéni preferenciák szerint.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
200 g Tonhal (konzerv)
2 ek. Kapribogyó
1 db Vöröshagyma
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Pirospaprika
2 gerezd Fokhagyma
50 ml Tejszín
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A zöldhagymát karikákra, a kapribogyót apróra vágjuk.

    A zöldhagyma frissessége sokat ad az étel ízéhez.

    2

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg benne a vöröshagymát és fokhagymát 5 percig.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    A tonhalat és a kapribogyót adjuk hozzá, és keverjük jól össze.

    A tonhalat és kapribogyót jól eloszlatjuk a serpenyőben, hogy minden falatban benne legyen.

    4

    A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, pirospaprikát, sót és borsot. Keverjük jól össze.

    A tejszín krémesebb állagot ad a frittatának.

    5

    A tojásos keveréket öntsük a serpenyőbe, és főzzük közepes lángon, amíg a széle elkezd szilárdulni, de a közepe még lágy.

    Ne keverd folyamatosan, hogy szép, egybefüggő omlettet kapjunk.

    6

    Takarjuk le a serpenyőt egy fedővel, és főzzük további 5-7 percig, amíg a frittata teljesen megszilárdul.

    A fedő segít abban, hogy a frittata ne száradjon ki, és egyenletesen megsüljön.

    7

    Amikor elkészült, vágjuk szeletekre, és tálaljuk friss zöldségekkel vagy egy könnyű salátával.

    Friss zöldségek, mint a paradicsom, tökéletes kísérők a frittatához.