Fry bake gluténmentesen, aranybarna pékáru tepsiben

Fry bake gluténmentesen

A fry bake eredetileg a karibi konyhában jelent meg, de az elmúlt években a gluténmentes változata egyre népszerűbbé vált. Az egyszerű alapanyagokból készült pékáru gyorsan elkészíthető, és egy kellemes alternatívát kínál azoknak, akik elkerülik a glutént. Az ízek gazdagsága és az egyszerűség teszi igazán különlegessé ezt a receptet. Tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára, egy csésze teával vagy kávéval.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes lisztkeverék
150 ml Víz
50 ml Kókuszolaj
0.5 tk.
1 tk. Cukor
1 tk. Sütőpor
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gluténmentes lisztet, sütőport, sót és cukrot egy tálba keverd össze.

    A gluténmentes lisztkeverékek eltérőek lehetnek, így mindig ellenőrizd a csomagoláson található ajánlásokat!

    2

    Add hozzá a víz felét és a kókuszolajat, majd keverd össze, amíg egy sima, de nem túl lágy tésztát kapsz.

    Ha túl keménynek tűnik a tészta, adj hozzá még egy kis vizet, de fokozatosan!

    3

    Törd bele a tojást, és dolgozd össze a tésztát, hogy jól formázható legyen.

    A tojás segít összefogni a tésztát, de ha vegán verziót készítesz, használhatsz tojáspótlót is.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd ki őket. Ha szükséges, lisztezd be a munkafelületet, hogy ne ragadjon.

    Ha a tészta ragad, ne habozz lisztezni a kezedet vagy a munkafelületet!

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és helyezd a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A sütő előmelegítése segít abban, hogy a tészta egyenletesen süljön meg.

    6

    Süsd 15-20 percig, amíg a tészták szépen megemelkednek és aranybarnára sülnek.

    Minden sütő különböző, így figyeld a sütési időt, és ha szükséges, ellenőrizd 15 perc után.