FĂŒge sorbet hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱ frissĂ­tƑ desszert

FĂŒge sorbet

A fĂŒge sorbet egy kĂŒlönleges Ă©s egyedi Ă­zvilĂĄgĂș desszert, amely a fĂŒge termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t Ă©s gazdag aromĂĄjĂĄt emeli ki. A fĂŒge az egyik legrĂ©gebbi termesztett gyĂŒmölcs, amelyet mĂĄr az Ăłkori egyiptomiak Ă©s rĂłmaiak is nagy becsben tartottak. A sorbet törtĂ©nete az Ăłkori RĂłmĂĄig nyĂșlik vissza, amikor mĂ©zzel Ă©s gyĂŒmölcslĂ©vel Ă­zesĂ­tett havat fogyasztottak hƱsĂ­tƑkĂ©nt. A modern vĂĄltozatban a fĂŒge lĂĄgysĂĄga Ă©s a citrom frissessĂ©ge harmonikusan egyesĂŒl, Ă­gy egy könnyed, jeges desszertet kapunk. KĂ©pzeld el, ahogy egy kanĂĄl fĂŒge sorbet elolvad a szĂĄdban, felfrissĂ­tve Ă©s Ă©lĂ©nkĂ­tve minden falattal!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Friss fĂŒge
⭕ 200 ml Víz
⭕ 120 g Kristálycukor
⭕ 2 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 5 db Menta levĂ©l (opcionĂĄlis)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒgĂ©ket mosd meg, vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s turmixgĂ©pben pĂŒrĂ©sĂ­tsd teljesen simĂĄra.

    Ha nem elĂ©g Ă©des a fĂŒge, adhatsz hozzĂĄ egy kis mĂ©zet vagy agavĂ© szirupot a pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©skor.

    2

    Egy közepes lĂĄbasban keverd össze a vizet Ă©s a cukrot, majd közepes lĂĄngon melegĂ­tsd, amĂ­g a cukor teljesen fel nem oldĂłdik. Ez körĂŒlbelĂŒl 5 percet vesz igĂ©nybe.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldĂłdjon, kĂŒlönben kristĂĄlyos maradhat a sorbet.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihƱlni, majd keverd hozzĂĄ a fĂŒgepĂŒrĂ©t Ă©s a citromlevet.

    A citromlĂ© segĂ­t megƑrizni a fĂŒge szĂ­nĂ©t Ă©s frissessĂ©gĂ©t, valamint kiegyensĂșlyozza az Ă©dessĂ©get.

    4

    Öntsd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe, majd helyezd a fagyasztĂłba.

    A lapos edény segíti a gyorsabb és egyenletesebb fagyåst.

    5

    30 percenkĂ©nt egy villĂĄval kapargasd ĂĄt a sorbetet, hogy jĂ©gkristĂĄlyos ĂĄllagĂș legyen. IsmĂ©teld meg ezt a mƱveletet 3-4 alkalommal, amĂ­g teljesen meg nem dermed.

    Ez a lĂ©pĂ©s elengedhetetlen a sorbet megfelelƑ ĂĄllagĂĄnak elĂ©rĂ©sĂ©hez. Ne hagyd ki, kĂŒlönben egy tömbbĂ© fagy!

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd a sorbetet szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 5 percig ĂĄllni, hogy könnyebben adagolhatĂł legyen. DĂ­szĂ­tsd friss mentalevĂ©llel Ă©s fĂŒgeszeletekkel.

    A szobahƑmĂ©rsĂ©kleten valĂł ĂĄllĂĄs segĂ­t abban, hogy a sorbet ne legyen tĂșl kemĂ©ny, Ă©s könnyebben lehessen gombĂłcokat formĂĄzni belƑle.