FĂŒgekrĂ©mes croissant tĂĄlalva

FĂŒgekrĂ©mes croissant

A croissant FranciaorszĂĄg egyik legismertebb pĂ©ksĂŒtemĂ©nye, amelyet az Ă©vek sorĂĄn szĂĄmos vĂĄltozatban elkĂ©szĂ­tettek. A fĂŒgekrĂ©mes croissant egy kifinomult, gyĂŒmölcsös vĂĄltozat, amelyben a fĂŒge termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge talĂĄlkozik a mascarpone selymessĂ©gĂ©vel Ă©s a darĂĄlt diĂł enyhĂ©n ropogĂłs textĂșrĂĄjĂĄval. A fĂŒge gazdag rostokban Ă©s ĂĄsvĂĄnyi anyagokban, Ă­gy nemcsak Ă­zletes, de tĂĄplĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs is. Ha szereted a kĂŒlönleges, Ă©des pĂ©ksĂŒtemĂ©nyeket, ezt a croissant-t mindenkĂ©pp Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlnod!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 g Leveles tĂ©szta
⭕ 150 g Friss fĂŒge
⭕ 100 g Mascarpone sajt
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 50 g Darált dió
⭕ 1 ek. Porcukor
⭕ 1 db Tojás

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒgĂ©ket mosd meg, majd vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra.

    A fĂŒgĂ©k legyenek Ă©rettek, de ne tĂșl puhĂĄk, hogy könnyen lehessen Ƒket kockĂĄzni.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a mascarponĂ©t a mĂ©zzel, a vanĂ­liakivonattal Ă©s a darĂĄlt diĂłval, majd Ăłvatosan forgasd bele az aprĂ­tott fĂŒgĂ©t.

    A mascarpone legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyebben lehessen keverni. A mĂ©z helyett hasznĂĄlhatsz juharszirupot is.

    3

    A leveles tĂ©sztĂĄt terĂ­tsd ki egy lisztezett felĂŒleten, majd vĂĄgd egyenlƑ mĂ©retƱ hĂĄromszögekre.

    A leveles tészta legyen hideg, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Hasznålhatsz készen kapható, hƱtött leveles tésztåt.

    4

    A szĂ©lesebb vĂ©gĂŒkre helyezz egy-egy adag fĂŒgĂ©s mascarponekrĂ©met.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok krĂ©met, mert kifolyhat a croissant-okbĂłl sĂŒtĂ©s közben.

    5

    Óvatosan tekerd fel a hĂĄromszögeket croissant formĂĄjĂșra, kezdve a szĂ©lesebb vĂ©gĂ©tƑl.

    A feltekerĂ©snĂ©l ne hĂșzd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, hogy ne szakadjon el.

    6

    A felvert tojĂĄssal kend meg a croissant-ok tetejĂ©t, hogy szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒljenek.

    A tojåshoz adhatsz egy kevés tejet a szebb színért.

    7

    Helyezd a croissant-okat a sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, majd sĂŒsd Ƒket 20-25 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjenek meg.

    8

    Hagyd a croissant-okat pĂĄr percig hƱlni, majd tĂĄlald Ƒket porcukorral meghintve.

    Langyosan a legfinomabbak, de hidegen is Ă©lvezhetƑek.