Fungee fokhagymával, tálalva sült fokhagymaszeletekkel és petrezselyemmel megszórva

Fungee fokhagymával

A fungee a karibi konyha egyik alapétele, különösen Antigua és Barbuda szigetén népszerű, ahol hagyományosan okraszósz mellé tálalják. A recept gyökerei Afrikába nyúlnak vissza, ahol a kukoricadara különféle formákban régóta a mindennapi étrend része. Technikai tanács: A tökéletes fungee titka a folyamatos keverés – így lesz sima, csomómentes és kellemesen krémes. Érzelmi felvezetés: Ahogy a sült fokhagyma illata keveredik a meleg kukoricás aromával, azonnal otthonos érzés járja át a konyhát. Ez a recept kiválóan illik grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez, de önmagában, egyszerűen megfűszerezve is tartalmas étkezést kínál. Ha szeretnél egy kis különlegességet csempészni a köreteid közé, ez a recept ideális választás lehet – egészséges, gyors és karakteres ízvilágú.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kukoricadara
1000 ml Víz
4 db Fokhagyma
1 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a fokhagymát, szeleteld fel vékony karikákra. Egy kis serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd aranybarnára a fokhagymaszeleteket.

    A fokhagyma akkor van kész, ha illatos és enyhén aranybarna – ne pirítsd túl, mert keserűvé válik.

    2

    Egy közepes méretű lábasban forrald fel a vizet, majd adj hozzá egy teáskanál sót. Folyamatos keverés mellett lassan szórd bele a kukoricadarát.

    Folyamatos keveréssel elkerülheted a csomók kialakulását – használj habverőt a kezdeti fázisban.

    3

    Csökkentsd a hőt, és főzd a kukoricadarát kb. 15-20 percig, amíg sűrű, krémes állagú nem lesz. Időnként kevergesd, hogy ne tapadjon le.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés forró vizet, hogy könnyebben keverhető maradjon.

    4

    Amikor a fungee elérte a megfelelő állagot, keverd bele a pirított fokhagymát az olajjal együtt.

    A fokhagymás olaj még intenzívebb ízt ad – öntsd rá a tetejére tálalás előtt is.

    5

    Tálald azonnal, frissen, köretként vagy önmagában, díszítsd egy kis frissen őrölt borssal vagy aprított petrezselyemmel.

    A fungee akkor a legfinomabb, ha frissen készítve, még melegen tálalod.