Hámozd meg a fokhagymát, szeleteld fel vékony karikákra. Egy kis serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd aranybarnára a fokhagymaszeleteket.
A fokhagyma akkor van kész, ha illatos és enyhén aranybarna – ne pirítsd túl, mert keserűvé válik.
Egy közepes méretű lábasban forrald fel a vizet, majd adj hozzá egy teáskanál sót. Folyamatos keverés mellett lassan szórd bele a kukoricadarát.
Folyamatos keveréssel elkerülheted a csomók kialakulását – használj habverőt a kezdeti fázisban.
Csökkentsd a hőt, és főzd a kukoricadarát kb. 15-20 percig, amíg sűrű, krémes állagú nem lesz. Időnként kevergesd, hogy ne tapadjon le.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés forró vizet, hogy könnyebben keverhető maradjon.
Amikor a fungee elérte a megfelelő állagot, keverd bele a pirított fokhagymát az olajjal együtt.
A fokhagymás olaj még intenzívebb ízt ad – öntsd rá a tetejére tálalás előtt is.
Tálald azonnal, frissen, köretként vagy önmagában, díszítsd egy kis frissen őrölt borssal vagy aprított petrezselyemmel.
A fungee akkor a legfinomabb, ha frissen készítve, még melegen tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.