Fungee fűszeres mártással tálalva, ínycsiklandó konyhaként

Fungee fűszeres mártással

A funggee egy ínycsiklandó fűszeres kukoricás étel, amelyet gazdag fűszeres mártással tálalunk. Az étel a magyar konyhában nagy hagyománnyal bír, és gyakran készítik ünnepekre és különleges alkalmakra. A fűszerek és a gazdag kukoricás étel tökéletesen kiegészítik egymást, így egy igazán finom és gazdag étel lesz belőle. A fűszeres mártás a gazdag ízek és friss koriander frissessége révén egy igazi élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kukoricaliszt
500 ml Víz
3 db Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Támogatott piperem
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 ek. Friss koriander
100 ml Vörösbor
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízben keverd össze a kukoricalisztet, majd folyamatos keverés közben főzd lassú tűzön, amíg besűrűsödik.

    A főzés során folyamatosan keverjük a kukoricalisztet, hogy ne legyen csomós.

    2

    A fokhagymát és hagymát apróra vágd, majd olívaolajban pirítsd őket aranybarnára.

    A pirított hagyma és fokhagyma gazdag, ínycsiklandó ízt ad a mártásnak.

    3

    Add hozzá a fűszerpaprikát és a borsot, majd jól keverd el.

    Ne hagyd, hogy a paprika megégjen, mert akkor keserű ízt ad a mártásnak.

    4

    Öntsd hozzá a vörösbort és főzd további 5-10 percig, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon.

    A vörösbor segít kiemelni a fűszerek ízét és gazdagabbá teszi a mártást.

    5

    A mártást tálalás előtt tálald a kukoricalisztes fajitas mellé.

    A mártás gazdag ízvilága tökéletesen illik a fahéjas kukorica- és fűszeres ételekhez.