A vízben keverd össze a kukoricalisztet, majd folyamatos keverés közben főzd lassú tűzön, amíg besűrűsödik.
A főzés során folyamatosan keverjük a kukoricalisztet, hogy ne legyen csomós.
A fokhagymát és hagymát apróra vágd, majd olívaolajban pirítsd őket aranybarnára.
A pirított hagyma és fokhagyma gazdag, ínycsiklandó ízt ad a mártásnak.
Add hozzá a fűszerpaprikát és a borsot, majd jól keverd el.
Ne hagyd, hogy a paprika megégjen, mert akkor keserű ízt ad a mártásnak.
Öntsd hozzá a vörösbort és főzd további 5-10 percig, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon.
A vörösbor segít kiemelni a fűszerek ízét és gazdagabbá teszi a mártást.
A mártást tálalás előtt tálald a kukoricalisztes fajitas mellé.
A mártás gazdag ízvilága tökéletesen illik a fahéjas kukorica- és fűszeres ételekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.