Fungee vajjal, gazdag, krémes kukoricaliszt étel friss korianderrel díszítve

Fungee vajjal

A Fungee egy tradicionális étel, amely különösen népszerű Afrika bizonyos részein. A kukoricaliszt és a vaj kombinációja egy gazdag, ínycsiklandó ételt eredményez, amelyet gyakran tálalnak különféle húsok vagy zöldségek mellé. A Fungee egy egyszerű, de rendkívül tápláló étel, amelynek az alapja a kukoricaliszt sűrítése, és a végén a vaj adja meg a finom, krémes textúrát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kukoricaliszt
500 ml Víz
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
50 g Vaj
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricalisztet egy tálba szitáld át, hogy ne maradjanak benne csomók.

    A kukoricaliszt átszitálása segít, hogy a végső étel simább legyen.

    2

    A vizet egy lábasban forrald fel, és add hozzá a sót. Miután a víz forr, lassan öntsd hozzá a kukoricalisztet, folyamatos keverés mellett.

    A folyamatos keverés segít elkerülni, hogy a kukoricaliszt csomósodjon össze.

    3

    Keverd, amíg a tészta sűrűsödik, és könnyen leválik a lábas oldaláról. Ezután csökkentsd a hőt és főzd még 5-10 percig.

    A tészta megfelelő állaga akkor érhető el, ha az teljesen sűrűsödik, de még könnyen formázható.

    4

    Miután a tészta elkészült, vedd le a tűzről, és keverd bele a vajat, hogy sima és krémes legyen.

    A vaj gazdag ízt ad a fungée-nek, és puhává teszi a tésztát.

    5

    Tálald melegen, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze kiemeli a kukoricaliszt ízét, és szép színt ad a tálhoz.