A kacsacombokat mosd meg, majd töröld szĂĄrazra papĂrtörlĆvel.
A kacsacombok bĆrĂ©t alaposan szĂĄrĂtsd meg, hogy a fƱszerek jobban megtapadjanak, Ă©s a bĆr ropogĂłsabb legyen sĂŒtĂ©s közben.
Keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot Ă©s Ćrölt kömĂ©nyt egy tĂĄlban, majd alaposan dörzsöld be a kacsacombokat ezzel a keverĂ©kkel.
A fƱszereket alaposan dörzsöld bele a bĆr alĂĄ is, hogy az Ăzek mĂ©lyebben ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst. Ăgyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a fƱszereket.
Hagyd a hĂșst a hƱtĆben legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl pihenni, hogy az Ăzek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk.
Ha van rĂĄ idĆd, hagyd a hĂșst akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt a hƱtĆben pĂĄcolĂłdni. MinĂ©l hosszabb ideig pĂĄcolĂłdik, annĂĄl Ăzletesebb lesz.
MelegĂtsd elĆ a fĂŒstölĆt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ fĂŒstölĆfĂĄt a kĂvĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.
A hĆmĂ©rsĂ©klet pontos beĂĄllĂtĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a megfelelĆ fĂŒstölĂ©shez. HasznĂĄlj hĆmĂ©rĆt a hĆmĂ©rsĂ©klet ellenĆrzĂ©sĂ©hez. A gyĂŒmölcsfa fĂŒstje (pl. alma, cseresznye) jĂłl illik a kacsĂĄhoz.
Helyezd a kacsacombokat a fĂŒstölĆrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 3-4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂg a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletĂŒk elĂ©ri a 75°C-ot.
A fĂŒstölĂ©s sorĂĄn figyelj a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletre. HasznĂĄlj maghĆmĂ©rĆt, hogy pontosan mĂ©rd a hĂșs hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©t. A fĂŒstölĂ©s közben idĆnkĂ©nt ellenĆrizd a hĂșst, Ă©s szĂŒksĂ©g esetĂ©n fordĂtsd meg.
Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tålban.
A mĂĄz ĂzĂ©t ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. KĂsĂ©rletezz kĂŒlönbözĆ BBQ szĂłszokkal Ă©s fƱszerekkel.
Amikor a hĂșs elĂ©ri a 75°C-os belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletet, kend meg a mĂĄzzal, majd fĂŒstöld tovĂĄbbi 30-40 percig, amĂg a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klet elĂ©ri a 80°C-ot.
A mĂĄzat több rĂ©tegben is felviheted, hogy mĂ©g Ăzletesebb legyen. A mĂĄz felvitele utĂĄn figyelj, hogy a hĂșs ne Ă©gjen meg.
Vedd ki a kacsacombokat a fĂŒstölĆbĆl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 15 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a hĂșsban.
A pihentetĂ©s fontos lĂ©pĂ©s, mert Ăgy a hĂșs szaftosabb marad. Takard le a hĂșst alufĂłliĂĄval, hogy ne hƱljön ki gyorsan.
TĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel, friss salĂĄtĂĄval vagy sĂŒlt burgonyĂĄval.
A kacsacombhoz jól illik a savanykås köret, példåul pårolt kåposzta vagy alma.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.