FĂŒstölt BBQ kacsacomb tĂĄlalva

FĂŒstölt BBQ Kacsacomb

A fĂŒstölt BBQ kacsacomb egy kĂŒlönleges fogĂĄs, amely a kacsa gazdag Ă­zĂ©t ötvözi a klasszikus amerikai BBQ technikĂĄval. A lassĂș fĂŒstölĂ©s rĂ©vĂ©n a kacsahĂșs omlĂłs Ă©s szaftos marad, miközben a BBQ mĂĄz egyedi, Ă©des-fĂŒstös Ă­zt ad neki. A kacsa hagyomĂĄnyosan nĂ©pszerƱ az eurĂłpai Ă©s ĂĄzsiai konyhĂĄkban, de az amerikai BBQ vilĂĄgĂĄban is egyre nagyobb teret hĂłdĂ­t. Az almafa vagy hickory fĂŒstje kĂŒlönösen jĂłl kiemeli a kacsa termĂ©szetes Ă­zĂ©t, mĂ­g a mĂ©z Ă©s a fĂŒstölt paprika egyedĂŒlĂĄllĂł kombinĂĄciĂłt alkot. Ez az Ă©tel ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy autentikus BBQ partyra, csalĂĄdi grillezĂ©sre vagy akĂĄr egy ĂŒnnepi asztalra. Ha igazĂĄn autentikus BBQ Ă©lmĂ©nyre vĂĄgysz, tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel Ă©s egy adag coleslaw salĂĄtĂĄval!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 Ăłra 30 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Kacsacomb
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Fekete bors (frissen Ƒrölt)
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 ek. Barna cukor
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 2 ek. Almaecet
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 250 ml BBQ szósz
⭕ 1000 g FĂŒstölƑfa (tölgy, hickory vagy almafa)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsacombokat mosd meg, majd töröld szĂĄrazra papĂ­rtörlƑvel.

    A kacsacombok bƑrĂ©t alaposan szĂĄrĂ­tsd meg, hogy a fƱszerek jobban megtapadjanak, Ă©s a bƑr ropogĂłsabb legyen sĂŒtĂ©s közben.

    2

    Keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot Ă©s Ƒrölt kömĂ©nyt egy tĂĄlban, majd alaposan dörzsöld be a kacsacombokat ezzel a keverĂ©kkel.

    A fƱszereket alaposan dörzsöld bele a bƑr alĂĄ is, hogy az Ă­zek mĂ©lyebben ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst. Ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a fƱszereket.

    3

    Hagyd a hĂșst a hƱtƑben legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl pihenni, hogy az Ă­zek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk.

    Ha van rĂĄ idƑd, hagyd a hĂșst akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt a hƱtƑben pĂĄcolĂłdni. MinĂ©l hosszabb ideig pĂĄcolĂłdik, annĂĄl Ă­zletesebb lesz.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a fĂŒstölƑt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ fĂŒstölƑfĂĄt a kĂ­vĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A hƑmĂ©rsĂ©klet pontos beĂĄllĂ­tĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a megfelelƑ fĂŒstölĂ©shez. HasznĂĄlj hƑmĂ©rƑt a hƑmĂ©rsĂ©klet ellenƑrzĂ©sĂ©hez. A gyĂŒmölcsfa fĂŒstje (pl. alma, cseresznye) jĂłl illik a kacsĂĄhoz.

    5

    Helyezd a kacsacombokat a fĂŒstölƑrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 3-4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletĂŒk elĂ©ri a 75°C-ot.

    A fĂŒstölĂ©s sorĂĄn figyelj a belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletre. HasznĂĄlj maghƑmĂ©rƑt, hogy pontosan mĂ©rd a hĂșs hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©t. A fĂŒstölĂ©s közben idƑnkĂ©nt ellenƑrizd a hĂșst, Ă©s szĂŒksĂ©g esetĂ©n fordĂ­tsd meg.

    6

    Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tålban.

    A mĂĄz Ă­zĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. KĂ­sĂ©rletezz kĂŒlönbözƑ BBQ szĂłszokkal Ă©s fƱszerekkel.

    7

    Amikor a hĂșs elĂ©ri a 75°C-os belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletet, kend meg a mĂĄzzal, majd fĂŒstöld tovĂĄbbi 30-40 percig, amĂ­g a belsƑ hƑmĂ©rsĂ©klet elĂ©ri a 80°C-ot.

    A mĂĄzat több rĂ©tegben is felviheted, hogy mĂ©g Ă­zletesebb legyen. A mĂĄz felvitele utĂĄn figyelj, hogy a hĂșs ne Ă©gjen meg.

    8

    Vedd ki a kacsacombokat a fĂŒstölƑbƑl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 15 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a hĂșsban.

    A pihentetĂ©s fontos lĂ©pĂ©s, mert Ă­gy a hĂșs szaftosabb marad. Takard le a hĂșst alufĂłliĂĄval, hogy ne hƱljön ki gyorsan.

    9

    TĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel, friss salĂĄtĂĄval vagy sĂŒlt burgonyĂĄval.

    A kacsacombhoz jól illik a savanykås köret, példåul pårolt kåposzta vagy alma.