A malaccsĂŒlköt hideg vĂzzel alaposan megmossuk, majd papĂrtörlĆvel leszĂĄrĂtjuk, hogy a fƱszerek jobban tapadjanak.
Ha a csĂŒlökön szĆr talĂĄlhatĂł, azt Ă©rdemes eltĂĄvolĂtani pl. gĂĄzlĂĄnggal.
Egy tĂĄlban összekeverjĂŒk a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt Ă©s barna cukrot. Alaposan bedörzsöljĂŒk a csĂŒlköt ezzel a keverĂ©kkel.
A fƱszereket alaposan nyomkodd bele a csĂŒlökbe, hogy minĂ©l jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.
A bepĂĄcolt csĂŒlköt letakarva a hƱtĆben pihentetjĂŒk legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄn ĂĄt, de a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben akĂĄr egy egĂ©sz Ă©jszakĂĄra is bent hagyhatjuk.
MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolĂłdik a csĂŒlök, annĂĄl Ăzletesebb lesz.
A fĂŒstölĆt 110°C-ra elĆmelegĂtjĂŒk. A faszenet vagy fĂĄt egyenletesen elosztjuk a fĂŒstölĆben, hogy hosszĂș Ă©s egyenletes fĂŒstöt biztosĂtsunk.
A csĂŒlök hosszĂș fĂŒstölĂ©st igĂ©nyel, ezĂ©rt figyelj a hĆmĂ©rsĂ©kletre Ă©s a fĂŒst mennyisĂ©gĂ©re.
A csĂŒlköt a fĂŒstölĆ rĂĄcsĂĄra helyezzĂŒk, majd lassĂș tƱzön fĂŒstöljĂŒk 6-8 ĂłrĂĄn keresztĂŒl. ĂrĂĄnkĂ©nt ecsettel vĂ©konyan megkenjĂŒk almaecettel, hogy segĂtse a bĆr ropogĂłssĂĄ vĂĄlĂĄsĂĄt.
Az almaecet segĂt a bĆrnek ropogĂłsabbĂĄ vĂĄlni, de ne vidd tĂșlzĂĄsba, mert a hĂșs kiszĂĄradhat.
Amikor a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klet elĂ©ri a 90-95°C-ot, a csĂŒlköt BBQ szĂłsszal vĂ©konyan megkenjĂŒk, Ă©s tovĂĄbbi 30 percig sĂŒtjĂŒk, hogy a mĂĄz kissĂ© karamellizĂĄlĂłdjon.
A BBQ szĂłsz Ă©des Ă©s fĂŒstös Ăzt ad a csĂŒlöknek. Ăgyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjen meg a mĂĄz.
A kĂ©sz csĂŒlköt levesszĂŒk a fĂŒstölĆrĆl, Ă©s alufĂłliĂĄba csomagolva 20 percig pihentetjĂŒk, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetĂ©s segĂt, hogy a hĂșs omlĂłsabb legyen.
A csĂŒlköt szeletekre vĂĄgjuk vagy egyben tĂĄlaljuk friss kenyĂ©rrel, pĂĄrolt kĂĄposztĂĄval Ă©s mustĂĄrral. Extra BBQ szĂłszt is kĂnĂĄlhatunk mellĂ©.
A fĂŒstölt malaccsĂŒlök igazi lakoma, kĂnĂĄlj mellĂ© bĆsĂ©gesen köretet Ă©s szĂłszokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.